Hyvää yötä, Barcelona? Kylian Mbappé latoi hattutempun – "Ihan järjetön esitys"

PSG otti ison otteen jalkapallon Mestarien liigan puolivälieräpaikasta lyötyään Barcelonan neljännesvälierien avausosassa vieraissa maalein 4–1. Tahtia pariisilaisille löi hattutempullaan Kylian Mbappé.

Barcelonan ilta käynnistyi positiivisesti, kun Lionel Messi tälläsi katalonialaiset rangaistuspotkusta 1–0-johtoon. Pilkku tuomittiin, kun PSG:n Layvin Kurzawan polvi kopsahti rangaistusalueella palloa tavoitelleen Frenkie de Jongin jalkoihin.

PSG:n tasoitusta ei tarvinnut kuitenkaan odottaa kuin viisi minuuttia, kun Kylian Mbappé päätti 32. minuutilla upean syöttökuvion maaliin.

Toisella jaksolla ottelussa vyöryi dominoivin ottein upeasti yhteen pelannut vierasjoukkue. Reilun tunnin pelin jälkeen Mbappé heilutti verkkoa toistamiseen, ja pian Moise Kean kasvatti pariisilaisten johtoa puskemalla pallon Leandro Paredesin keskityksestä nurmen kautta häkkiin.

PSG vyöryi loppuminuuteilla vaaralliseen vastahyökkäykseen. Julian Draxler syötti vasemmalle puolelle Mbappélle, ja hattutemppu oli valmis.

– Ihan järjetön esitys. Aivan järjetön, C Moren selostaja Tuomas Virkkunen päivitteli ranskalaisen huippuottelua.

Video Mbappén hattutempun täydentäneestä osumasta on katsottavissa ylälaidan videolta.

Barcelona on kolmen viikon päästä Pariisissa kovassa paikassa. Monen muistissa on tosin dramaattinen kevät 2017, jolloin PSG oli voittanut Barcelonan neljännesvälierien avausosassa kotonaan 4–0, mutta Barcelona vei toisen osan 6–1 ja eteni puolivälieriin lopulta yhteismaalein 6–5.

Tiistain toisessa neljännesvälieräottelussa Liverpool päihitti vieraissa RB Leipzigin 2–0. Mohamed Salah ja Sadio Mané iskivät osumat toisen jakson alkupuolella viiden minuutin välein.