Mainos

Huumekauppiaita kiinni Kemissä

Tornion tulli on paljastanut pääosin Kemissä toimineen, amfetamiinia ja hasista välittäneen laajan huumeorganisaation. Laajan rikossarjan tutkinnassa pidätetyistä yhdeksästä henkilöstä viisi on vangittu. Ammattimaista amfetamiini- ja hasiskauppaa on tullin mukaan johtanut noin 50-vuotias kemiläinen mies. Muut vangitut ovat Helsingistä, Kemistä ja Torniosta. Huumeorganisaation kautta epäillään levitetyn noin puoli kiloa amfetamiinia kuukaudessa.

Tullin mukaan huumekauppa oli jatkunut jo vuosia. Kemiin myytäväksi tuodut huumausaineet olivat peräisin eri välittäjiltä pääosin pääkaupunkiseudulta. Takavarikoidut huumeet oli salakuljetettu Virosta. Tulli sai neljässä eri takavarikossa haltuunsa lähes puoli kiloa amfetamiinia. Rikossarjan selvittämisen yhteydessä takavarikoitiin myös Jyväskylässä kilo hasista, joka oli tulossa levitykseen Kemin seudulle. Juttu on nyt syyteharkinnassa.

Myös suuri ekstaasitakavarikko

Tornion tulli teki myös suuren ekstaasitakavarikon Kemin rautatieasemalla toukokuussa. Tapaus ei liity Kemin huumeliigan toimintaan. Tulli takavarikoi rautatieasemalla noin 18 kiloa hasista ja 0,7 kiloa ekstaasia. Huume-erän yhteisarvo kohoaa lähes kahteen miljoonaan markkaan. Takavarikoitujen, reilun 2000 ekstaasitabletin arvo katukaupassa on noin 300 000 markkaa.

Takavarikko on suurimpia Suomessa tehtyjä yksittäisiä ekstaasitakavarikkoja. Huumeet löytyivät rautatieaseman tallelokerosta, jonka avaimen poliisi takavarikoi asemaa kohtaamispaikkana käyttäneiltä ulkomaalaisilta miehiltä. Poliisi vangitsi pitkään Suomessa asuneet miehet, jotka molemmat olivat vasta päässeet ehdolliseen vapauteen kärsittyään tuomioita törkeistä huumausainerikoksista. Tornion tullin kautta maahan tuodut huumeet oli tarkoitettu pääkaupunkiseudun markkinoille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.