Huumeidenkäyttäjien päiväkeskus sai häädön ja muuttaa nyt päiväkodin viereen: Kaupunki lupaa väliin aidan

Päihteidenkäyttäjien päiväkeskuksen on ollut vaikea löytää tiloja Helsingin Itäkeskuksessa. Nyt keskus muuttaa päiväkodin yhteyteen.

Helsingin Itäkeskuksessa toimiva päihteidenkäyttäjien päiväkeskus Symppis on löytänyt uudet tilat osoitteessa Kajaaninlinnantie 10. Symppis sai häädön Tallinnanaukiolta nyt vuodenvaihteessa. Esimerkiksi viereisen ravintolan omistaja kertoi Ylelle vääntäneensä päiväkeskuksesta 14 vuotta – hän muun muassa koki turvallisuutensa uhatuksi. 

Tilojen löytyminen on ollut vaikeaa. Symppiksen piti muuttaa Tallinnanaukiolta Itäväylän toiselle puolelle. Vuokrasopimus ei kuitenkaan toteutunut yksityisen vuokranantajan kanssa. Vieressä toimivassa Bar Idän Tähdessä ollaan helpottuneita vuokrasopimuksen kariutumisesta.

– Olomme on helpottunut, kun saimme tietää, että Symppis ei muutakaan ravintolamme lähettyville, sanoo yksi omistajista Navjot Pabla MTV Uutisille. 

Nyt Symppikselle ovat löytyneet tilat päiväkodin vierestä osoitteesta Kajaaninlinnantie 10, jossa on aiemmin toiminut kielilukio.

– En osaa sanoa asiasta mitään, enkä tiedä asiasta enempää. Lasten vanhemmille kuitenkin järjestetään tiedotustilaisuus, jonka ajankohtaa en vielä tiedä, sanoo päiväkoti Puotilan johtaja Merja Suomalainen.

Kun ravintoloitsija Navjot Pabla kuulee, että Symppiksen uudet tilat tulevat päiväkodin yhteyteen, on hänellä kaupungin linjaukseen mielipide.

– Uusi lokaatio päiväkodin viereen kyllä mietityttää minua.

Kaupunki lupaa aidan

Helsingin kaupungin mukaan sekä tilat että pihapiiri edellyttävät muutostöitä ennen kuin Symppis aukeaa huhtikuussa.

”Muutostöissä huolehditaan siitä, että Symppiksen ja päiväkodin sisäänkäynnit ovat eri puolilla aluetta ja niiden pihat erotetaan kokonaan toisistaan aidalla. Näköyhteyttä ei pihojen välillä enää sen jälkeen ole”, kertoo asiakaspäällikkö Heidi Nielsen kaupunkiympäristön toimialalta kaupungin tiedotteessa.

Helsingissä toimii kolme Symppistä, jotka tarjoavat lakisääteistä päivätoimintaa päihteidenkäyttäjille.

– Nyt kun Itäkeskuksen yksikkö on ollut kiinni, kävijämäärät ovat kasvaneet Kontulan ja Sörnäisten yksiköissä, kertoo asumis-, kriisi- ja päihdepalvelujen johtaja Mikko Tamminen MTV Uutisille. 

Lue myös:

    Uusimmat