Huulet ja persoonallisuus: Mitä suu kertoo luonteestasi?

Tiedemiehet ovat saaneet selville, että huulten koko on ratkaisevassa asemassa siinä, pidetäänkö jotain henkilöä seksikkäänä vai ei. Huulten perusteella voidaan myös päätellä ihmisen luonne.

Huulten malli ei suinkaan ole yhdentekevä ihmisen seksuaalisuuden ja luonteen kannalta. Sen ovat tienneet runoilijat jo vuosisatoja ylistäessään naisen sensuellia suuta. Sen tietävät myös ne lukuisat kosmetiikkayritykset, jotka tarjoavat naisille huulipunia kiillolla tai ilman. Sen tietävät myös mainostoimistot, jotka myyvät vaikka armeijasta poistettuja puusuksia miespuolisille sprinttihiihtäjille seksikkäiden huulten avulla.

Mitä suurempi, sen parempi?

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä suuremmat huulet, sen parempi. Luisvillen yliopiston psykologi Michael Cunningham kuitenkin huomauttaa, että huulien koko voi myös olla liian suuri. Jättikokoiset huulet ovat kaikkea muuta kuin seksikkäät. Esimerkiksi muotisuunnittelija Donatello Versacen luomukset eivät jää keneltäkään huomaamatta, muttei myöskään hänen jättimäiset huulensa, joita hän yleensä vielä korostaa räikyvän punaisella huulipunalla.

Marilyn Monroen huulet vastaavasti edustavat seksikkyydessään täydellisyyttä. Marilynin huulet ovat siis lisänneet hänen seksuaalista viehättävyyttään. Cunninghamin mukaan miehiä kiehtovat huulet, jotka ovat täyteläiset, punaiset ja huokuvat lämpöä.

Miesten huulien taas pitää näyttää riittävästi miehekkäille ja osoittaa, että mies on viriili. Huulissa saa kuitenkin olla hitunen lämpöä ja runsautta. Miesten huulet eivät myöskään saa olla liian suuret. Mick Jagger ja Steven Tyler lyövät muut muusikot huulten mitalla, mutta mitään komeita miehiä he välttämättä eivät kyllä ole. Miehillä keskikokoisia huulia pidetään kaikkein seksikkäimpänä. Tällaiset huulet löytyvät esimerkiksi Brad Pittiltä.

Huulet ja persoonallisuus

Fysionomian pioneeri Jo Lavater on todennut: "Millaiset huulet, sellainen luonne." On siis syytä tarkastella sitä, mitä huulet ja suu kertovat ihmisen luonteesta.

Suuri suu:

Sellainen suu, kuten Julia Robertsilla on, viestii voimakkaasta tunne-elämästä, rajuista tunnepurkauksista ja nautinnonhalusta. Tällainen henkilö on laskelmoiva ja luonteeltaan jääkylmä. Mikäli henkilöllä on suuren suun lisäksi myös erityisen muhkeat huulet, hän on usein lyömätön rakastaja. Valitettavasti hän on myös aistikas seikkailija, joka ei viihdy vakituisessa suhteessa vaan hakee jatkuvasti uusia nautintoja.

Pieni suu:

Henkilö, jolla on pieni suu, on kekseliäs ja mielikuvituksellinen. Hän on usein ujo, rauhallinen, arka ja vaatimaton. Kuitenkin pieni, täyteläinen ja tietyllä tavalla pehmeä suu voi kuvastaa aistillisuutta ja nautinnonhalua.

Ulkoneva ylähuuli:

Tällainen henkilö on useimmiten lahjakas, sanavalmis, hyvä seuraihminen ja nopea sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin. Hän saattaa kuitenkin olla ystäväpiirin pahin petkuttaja. Hänellä on siis taipumusta olla muita kohtaan kiero ja petollinen.

Ulkoneva alahuuli:

Ulkonevan alahuulen omaava henkilö on usein hyvin julma ja raaka. Hän ajaa vain omia etujaan ja tarkoitusperiään. Tämä henkilö on mitä suurin materialisti, joka hankkii haluamansa, vaikka siinä sivussa täytyisi sananmukaisesti murjoa muut kumoon.

Suupielet ylöspäin:

Mikäli henkilöllä on suupielet ylöspäin kuten esimerkiksi Catherine Zeta-Jonesilla, hän on elämänmyönteinen, optimistinen, seurallinen ja omahyväinen.

Suupielet alaspäin:

Esimerkiksi eräällä kuuluisalla suomalaisella mäkihyppääjällä ja iskelmälaulajalla ovat suupielet nykyisin melkoisen alaspäin. Lavaterin mukaan tällainen ihminen on elämänkielteinen, kanssaihmisiään paheksuva ja tyytymätön elämäänsä. Hyvin usein hän on myös ihmisvihaaja, johtuen huonoista elämänkokemuksista.

Yhteenpuristetut huulet:

Cunninghamin mukaan henkilö, joka puristaa huuliaan voimakkaasti yhteen, ei ole seksuaalisesti lainkaan virittynyt. Myös Lavater on sitä mieltä, että tällainen henkilö on sulkeutunut ja tuntee voimakasta torjuntaa tunne-elämän puolella. Lisäksi hän on hyvin itserakas, omahyväinen, hiukan vilpillinen, uhmaava ja itsepäinen.

Suippo suu:

Henkilö on ylimielinen ja hyökkäävä. Hän tekee nopeita päätöksiä ja pyrkii olemaan tilanteissa kuin tilanteissa piirun verran muiden edellä. Hän on jatkuvasti sitä mieltä, että nopeat syövät hitaat.

Avoin suu:

Mikäli henkilöllä ei ole voimakkaasti ulkonevia hampaita, jotka pitävät suuta hiukan avoimena, on kyseessä hidasälyinen ja pinnallinen henkilö. Tällaiselta henkilöltä ei voi edellyttää ruudin keksimistä.Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock, Getty Images

Lähde: Lailan Young, The Naked Face

Lue myös:

    Uusimmat