Huuhkajat-tähti Glen Kamaran painajainen jatkuu – rasistisia viestejä sataa joka päivä

2:51
Glen Kamara raivostui Eurooppa-liigan ottelussa – suomalaispelaaja syytti Slavia Prahan Ondrej Kudelaa rasistisesta herjauksesta

Skotlantilaisen jalkapalloseura Rangersin suomalaispelaaja Glen Kamara kertoo joutuneensa joka päivä rasistisen nettikirjoittelun kohteeksi sen jälkeen, kun hän otti yhteen Slavia Prahan pelaajan Ondrej Kudelan kanssa Eurooppa-liigassa viime kuussa.

Kamara väitti Kudelan solvanneen häntä rasistisesti joukkueiden välisessä neljännesvälieräottelussa. Välikohtaus kuohutti myös Kamaran joukkuetovereiden tunteita, eikä pelaajien välisiltä yhteenotoilta vältytty kentällä ja pelaajatunnelissa.

Kudela on kiistänyt syytökset. Slavia Praha on seissyt pelaajansa takana ja lähettänyt Skotlannin poliisille valituksen 34-vuotiaaseen Kudelaan kohdistuneesta fyysisestä hyökkäyksestä.

Rasististen syytösten vuoksi Uefan ja Skotlannin poliisin tutkinnan alaisena olevalle Kudelalle langetettiin väliaikainen pelikielto.

– Olen nähnyt heidän faninsa, miten he reagoivat. Saan rasistisia solvauksia päivittäin Instagramissa, Kamara kertoi ITV Newsin haastattelussa.

– Niitä tulee joka päivä, helposti. En kuulu niihin, joihin ne todella vaikuttavat, joten olen kunnossa. Se, miten joukkue (Slavia) on reagoinut tilanteeseen, on kuitenkin ollut surullista.  

– Tunnen tarvetta kertoa tarinani – saamani verkkoviestit, rasistiset solvaukset netissä, Instagramissa, Twitterissä, kaikkialla. Minusta tuntuu uhrina, että niistä pitää puhua.

Rangers putosi Eurooppa-liigasta mainitussa otteluparissa Slaviaa Prahaa vastaan yhteismaalein 1-3.

Uefa ilmoitti tiistaina, että sen valvonta-, etiikka-, ja kurinpitolautakunta tutkii, onko Kudela syyllistynyt rasismiin ja muuhun syrjivään käyttäytymiseen liittyvien sääntöjen rikkomiseen.

Se ilmoitti myös, että Kamaraa vastaan on aloitettu menettely selvittämään suomalaisen mahdollinen syyllistyminen Kudelan pahoinpitelyyn. Kamaraa voi odottaa tämän myötä viiden ottelun pelikielto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja