Mainos

Hussein al-Taee palasi sairauslomalta eilen ja joutui heti uuden myrskyn silmään – näin hän kommentoi virheellisiä koulutustietojaan

0:58
MTV Uutiset Live kertoi al-Taeen sairauslomasta huhtikuussa.

Iltalehti ja Yle paljastivat maanantaina, että kansanedustaja Hussein al-Taee (sd.) on julkaissut vääriä tietoja sosiaalisen median LinkedIn-profiilissaan ja verkkosivuillaan.

Medioiden tekemien selvitysten mukaan al-Taee on vähintäänkin kaunistellut ansioluetteloaan yhden maisterintutkinnon verran. Lisäksi hänen Linkedin-profiilistaan löytyi muitakin ristiriitaisuuksia, joita al-Taee korjaili päästyään kansanedustajaksi huhtikuun puolivälissä.

MTV Uutiset pyysi al-Taeelta haastattelua puhelimitse tiistaina. Hän vastasi kysymyksiin sähköpostitse.

Iltalehden eiliseen uutiseen viitaten: Mistä johtuu, että sinun LinkedIn-sivuillasi oli virheellistä tietoa koulutuksestasi?

– En ole ollut aktiivinen Linkedissä, joten profiilini tiedot olivat vajavaiset ja joltakin osin epätarkat. Linkedin vaatii tutkintoihin arvioidun päättymisvuoden. Jos tätä ei päivitä, kun koulutus on esimerkiksi keskeytynyt tai päättynyt myöhemmin, niin se jää elämään. Päivitin tiedot kuntoon myöhemmin.

Miksi opintosi jäivät kesken vuonna 2013?

– Vaihdoin toiseen opinto-ohjelmaan, josta valmistuin.

Miksi olet kertonut olevasi KTM (kauppatieteiden maisteri), vaikkei sinulla ole siihen oikeuttavaa tutkintoa?

– Oppiarvoni Masters Degree in International Management, International Business Programme (IBP), olen suomentanut Bolognan julistuksen hengessä kauppatieteiden maisteriksi, KTM. 

Hussein al-Taee ei vastannut MTV Uutisten kysymykseen siitä, kuinka paluu sairauslomalta on sujunut. Al-Taee jäi sairauslomalle 15. huhtikuuta, kun hän joutui omia rasistisia ja homofobisia kirjoituksia käsitelleen kohun keskiöön.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja