Hurjaa draamaa MM-kisoissa – jatkoonmenijä vaihtui kolmeen kertaan

Ottelukooste Ecuador - Senegal 6:27

Senegal varmisti paikkansa jalkapallon Qatarin MM-kisojen pudotuspeleissä, kun se päihitti Ecuadorin 2-1-lukemin tiistain alkuillan ottelussa.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Ottelun lähtökohdat olivat ennakkoon selvät, Ecuadorille riitti tasapeli jatkopaikkaan ja Senegalin oli pakko voittaa ottelu. Pelin ensimmäistä maalia saatiin odottaa ensimmäisen jakson loppuhetkille. Ecuadorin Piero Hincapie törmäsi rajusti Senegalin Ismaila Sarriin ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Sarr viimeisteli kylmänviileästi turnauksen ensimmäisen osumansa ja taukojohdon Senegalille.

Ecuador pääsi nousemaan tasoihin reilun tunnin pelin jälkeen. Gonzalo Plata asettui antamaan kulmapotkua. Felix Torres oli kiinni ensimmäisenä pääpallossa ja sai ohjattua pelivälineen Moises Caicedolle, joka siirsi pallon Senegalin maaliin.

Ecuador sai olla vain hetken kiinni jatkopaikassa, kunnes Senegal meni muutamaa minuuttia myöhemmin jälleen johtoon. Senegal antoi vapaapotkun ja ensimmäisenä pallossa oli Ecuadorin tähti Enner Valencia, joka syötti pallon suoraan Senegalin Kalidou Koulibalylle ja tämä laukoi pallon tylysti verkkoon. Ecuadorin kiri ei enää riittänyt, joten Senegal eteni pudotuspeleihin.

Hollanti voitti omassa ottelussaan Qatarin 2-0 ja se etenee jatkopeleihin lohkovoittajana. Hollanti kohtaa neljännesvälierissä B-lohkon kakkosen ja Senegal B-lohkon voittajan.