Mainos

Huomenta Suomi sai alkunsa rämäpäisestä ideasta

1. joulukuuta 1989 klo 6.28. alkoi yksi osa suomalaista tv-historiaa. Tuolloin käynnistyi MTV:n Huomenta Suomen ensimmäinen lähetys.

Tuolloin ohjelmajohtajana ja päätoimittajana toiminut Tauno Äijälä kertoo, että nuoruus ja rämäpäisyys kannustivat kokeilemaan uudenlaista formaattia, vaikka epäilijöitä riitti, myös omassa talossa.

- Jos ei mitään uutta koskaan kokeile eikä mitään uutta aloita, niin ei koskaan mitään myöskään saa. Silloin kaikkialla maailmassa, paitsi pohjoismaissa, meni aamuohjelmia, joten ajattelimme, että miksei se menisi myös täällä.

- Tuolloinen kolmostelevision toimitusjohtaja Heikki Lehmustokin sanoi, että tämä ei tule ikänä Suomessa onnistumaan. Heikki siirtyi ykkösen puolelle myöhemmin, ja aloitti siellä aamutelevision seitsemän vuotta myöhemmin, Äijälä naureskelee.

Katastrofit ja sodat ovat osoittaneet, että ihmiset kaipaavat tietoa heti aamutuimaan. Äijälä kertoo, että suurvalloilla on ollut tapana sotia öisin, mikä on tarkoittanut, että Huomenta Suomi on kertonut tapahtumista ensimmäisenä.

- Televisio omaksuttiin pian uutisvälineeksi, ja siinä roolissa sen odotetaan toimivan ympäri vuorokauden. Halusimme rakentaa kokonaisuuden, joka alkaa aamusta ja jatkuu iltaan saakka.

Aamuohjelma on mahdollistanut myös tärkeiden vieraiden saapumisen haastateltaviksi.

- Harvoin päämiehillä on aamuseitsemän ja -kahdeksan välillä menoja, ja tämä näyttää edelleen toimivan. Toinen asia oli suoran lähetyksen tuomat edut - jokainen vastaa omista sanomisistaan ja mielipiteistään.

Huomenta Suomi teki suomalaista tv:n historiaa. Katso viestintäneuvos Tauno Äijälän haastattelu (Huomenta Suomi 1.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.