Mainos

Huolia lakkauttamisista: Virka-apu poistuu, työllistyminen vaikeaa

Varuskuntien lakkauttamiset ovat herättäneet paikkakunnilla useita huolia.

Varuskunnan lakkauttaminen on isku Jämsälle

Uudistukset varusmiesten kannalta:

Jämsässä arvioidaan, että Ilmavoimien teknillisen koulun sulkeminen pyyhkii pois satoja työpaikkoja suoraan tai välillisesti.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan mukaan isku on kova kaupungille, josta on kadonnut viime vuosina yli 1500 paperiteollisuuden työpaikkaa.

Päätöksen arvellaan haittaavan myös Patrian toimintaa. Asevalmistaja Patria rakentaa samalla alueella Ilmavoimien kalustoa.

Keuruun varuskunnan sulkeminen voi haitata virka-apua

Keuruulla arvioidaan, että Pioneerirykmentin lakkauttaminen aiheuttaa viiveitä kadonneiden etsimiseen ja muuhun virka-apuun.

Varuskunta antaa vuodessa virka-apua noin sadan henkilötyöpäivän verran. Jos esitys rykmentin lakkauttamisesta menee läpi, alueelle ei jää maavoimia.

Ongelma nostettiin esille tiedotustilaisuudessa Keuruun varuskunnassa Keski-Suomessa.

Lopullinen tieto helpotti oloa Hennalassa

Tieto Hennalan varuskunnan sulkemisesta otettiin Lahdessa vastaan sotilaallisen tyynesti. Opistoupseerien pääluottamusmies Markku Jokimies kuvaili ratkaisua jopa helpotukseksi vuosien liipasimella olon jälkeen.

Jokimies luottaa Puolustusvoimien tukipaketin auttavan useimpia. Opistoupseereista osa jää eläkkeelle, ja moni pystyy kulkemaan kotoa muihin varuskuntiin.

Siviilihenkilöstön luottamusmies Hannu Kukkonen epäilee naisvoittoisen joukon työllistymismahdollisuuksia, koska Lahdessa on vähän valtion työpaikkoja ja koska keski-ikä on 45:n vaiheilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.