Hunajapaistettu hauki, juuresvartaat ja grilliperunat 24.8.2001

Kokkina Petri Kolmonen

hunajapaistettu hauki, 150 g per syöjä
juuresvartaat, 2 varrasta per syöjä
grilliperunat, 3 pientä perunaa per syöjä

Kasta haukifileet ruisjauhoissa ja paista pannulla öljyssä. Lisää loppuvaihessa pannulle hunajaa ja anna sen hieman aikaa karamellisoitua. Mausta suolalla.

Juuresvartaisiin käy hyvin kaikki kotimaiset juurekset esim. lanttu, porkkana, palsternakka, selleri, sipuli. Paloittele kuoritut juurekset peukalonpään kokoisiksi kuutioksi. Keitä juureksia suolalla maustetussa vedessä hieman pehmeiksi. Työnnä esikeitetyt juurekset grillivartaisiin. Grillaa kuumalla öljytyllä vuolukivellä tai parilalla grillissä välillä käännellen 3-4 minuuttia. Voit paistaa vartaat myös paistinpannulla.

Grilliperunoihin käytä jauhoisia perunoita. Pese perunat huolella. Öljyä perunan pinta ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Nosta perunat uunivuokaan. Laita vuoka grillin ylätasolle ja laita kupu kiinni. Anna perunoiden kypsyä miedolla lämmöllä 30-50 min - perunan koosta riippuen. Käännä perunat puolessa välissä ympäri. Voit paistaa perunat myös uunissa 200 asteessa.

Lue myös:

    Uusimmat