Huippustylisti neuvoo: Näin opit käyttämään kirkkaita värejä

Oletko tottunut sonnustautumaan aina mustaan? Turvaudutko tavallisesti aina maanläheisiin sävyihin valitessasi yllesi vaatteita? Huippustylisti Teri Niitin vinkeillä on mahdollista totutella myös kirkkaisiin väreihin omissa asuissa.

Tulevana keväänä kirkkaat värit ovat äärimmäisen trendikkäitä. Huippustylisti Teri Niitti kertoi Helmelle kuinka kuka tahansa oppii käyttämään tyylikkäästi kirkkaita värejä jopa osana arkipukeutumistaan.

Kiinnitä huomio silmiin ja kasvoihin

Kun maanläheisiin sävyihin tottunut lähtee tekemään ensimmäisiä rohkeita värikokeiluja asussaan, on huomio syytä kiinnittää silmiin. Omien silmien väristä voi saada kaivattua apua sopivan värisävyn löytämiseen.

– On hyvä aloittaa väristä, joka lähtee omien silmien väristä, mutta on kirkkaampi, Niitti neuvoo.

– Jos sinulla on vihreät silmät, niin sinulle sopii vihreä tai keltainen ja jos sinulla on siniset silmät niin sinulle sopii sininen ja turkoosi, Niitti tarkentaa.

Kun vaatteiden väri ovat lähellä omien silmien väriä, ei kontrasti vaaleiden kasvojen ja kirkkaiden värien välillä kasva liian suureksi. Pahimmassa tapauksessa kirkas väri vie sävyn kasvoilta.

– Mitä lähemmäs kasvoja mennään, niin sitä vaikuttavampi värin voima on, Niitti kertoo

Aloita värikokeilut varovaisesti

Kun ryhtyy kokeilemaan kevään trendikkäitä kirkkaita värejä osana omaa asukokonaisuutta, ei kannata haukata kerralla liian suurta palaa. Kun kirkkaita värejä ei sijoita asussa lähelle kasvoja, ei uusi aluevaltaus tunnu turhan radikaalilta.

– Kannattaa aloittaa niin, että käyttää alaosassa sitä hurjempaa väriä, ettei laita sitä heti kasvojen lähelle, Niitti vinkkaa.

Myös asusteissa on helppo kokeilla räväkämpiä värejä. Jos vaikkapa kengät ovat räikeät, on kokonaisuus huomattavasti hillitympi kuin jos yllä olisi räikeä paita.

– Asusteessa on helpoin käyttää sitä hurjinta väriä, koska se on irti kehosta, Niitti tarkentaa.

Hollywood-tähtien yllä on nähty jo pitkään mitä uskaliaampia värikokeiluja. Mallia omaan arkipukeutumiseen ei kuitenkaan välttämättä kannata heti ottaa rapakon toiselta puolelta.

Niitti painottaa, että esimerkiksi kirkkaankeltainen väri pukee erityisen hyvin tummatukkaisia, joita löytyy Amerikasta erityisen paljon.

– Sellainen ihan kirkas keltainen vaatii yleensä rinnalleen tummat hiukset, Niitti kertoo.

Suomalaisetkin voivat kuitenkin kokeilla rohkeasti myös keltaista. Vaaleahiuksista saattaa kuitenkin pukea paremmin pastellisävyinen keltainen.

– Värit, jotka on taitettu vähän valkoiseen sopivat myös suomalaisille, Niitti neuvoo.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja