Huippustylisti: Näin pukeudut tyylikkäästi voimakkaisiin väreihin ja kukkakuosiin

Kevät 2012 on tropiikin väriloiston aikaa trendirintamalla. Huippustylisti Teri Niitti kertoi Helmelle kuinka näyttävistä kuoseista on mahdollista rakentaa toimivia asukokonaisuuksia viimeisimpien trendien mukaisesti.

Voimakkaat pastellisävyt ja äärimmäisen herkulliset graafiset kukkakuosit vaativat näyttävyydessään myös käyttäjiltään tavallista enemmän harkintaa, jos tavoitteena on vältellä liiallisuuksia. Huippustylisti Teri Niitti kertoi Helmelle, kuinka tarttua kevään trendeihin tyylikkäästi.

Voimakkaita pastellivärejä yhdistellään rohkeasti

Tulevana keväänä tropiikin väriloistosta kaapatuilla herkullisilla sävyillä leikitellään sekä asukokonaisuuksien ylä- että alaosissa. Huippustylisti Teri Niitin mukaan tyylikkyyden takaamiseksi värien yhdistelemisen kanssa on syytä olla tarkkana, jottei trendikkyys muutu mauttomuudeksi.

– Yhdistelemiseen on kaksi kannattavaa tapaa. On hyvä ajatella väriympyrää ja kokeilla lähivärejä kuten oranssin ja keltaisen tai oranssin ja punaisen yhdistelmää. Vaihtoehtoisesti voi mennä värivalinnoissaan ihan väriympyrän toiseen päähän ja yhdistellä vastavärejä, Niitti neuvoo.

Koska nimenomaan kirkkaat värit ovat kovassa huudossa, on levottomien asukokonaisuuksien välttämiseksi hyvä pitää kiinni myös vanhasta viisaudesta – liika on nimittäin aina liikaa.

– Asukokonaisuudessa maksimi on periaatteessa kolme väriä. Yhden väreistä olisi syytä olla asusteessa kuten esimerkiksi vyössä, laukussa tai kengissä, Niitti vinkkaa.

Voimakkailla pastelliväreillä on mahdollista luoda näyttäviä asukokonaisuuksia, joita on vaikea olla huomaamatta väkijoukossakaan. Levotonta kokonaisuutta vältelläkseen jokainen voi tehdä muutamia ratkaisuja asujensa suhteen, jotka takaavat tasapainoisen ja yhtenäisen kokonaisuuden.

– Tärkeää on se, miten saa asun hyvin koottua yhteen. Asun tulee näyttää harkitulta värien kanssa. Yksi vinkki on käyttää esimerkikiksi samaa väriä asusteessa kuten kengissä ja esimerkiksi paidassa. Tämä tavallaan kokoaa kaiken, ettei kokonaisuus näytä ihan värien sillisalaatilta, Niitti kertoo.

Kukkakuviot palaavat graafisina katukuvaan

Erilaiset kukkakuosit tekevät tulevana keväänä vahvan paluun katukuvaan. Etenkin erilaisia trooppisia kukkia yhdistellään värikkäisiin asukokonaisuuksiin rohkeasti.

– Kevään ehdoton trendi on floraali, Niitti kertoo.

Huippustylisti painottaa, että tänä keväänä kukkakuviot eivät ole kuitenkaan entisellään. Kevään trendikkäiden tropiikin värien viitoittamaa tietä seurataan myös kukkakuvioiden linjoissa.

– Ei ole kyse erityisen romanttisesta kuviosta, vaan enemmänkin graafisesta, Niitti tarkentaa.

Tänä keväänäkään trendikkäimmät suomalaiset eivät siis kaiva kaapeistaan menneiltä vuosikymmeniltä tuttuja kukkamekkoja, vaan romanttisten sävyjen annetaan yhä odottaa.

– Kuosi ei saa olla missään nimessä romanttinen. Menneiden vuosien kukkamekot ovat romanttisia, ja tämän kevään trendimekot ovat enemmänkin trooppisia, Niitti neuvoo.

Tänä keväänä on lupa myös yhdistellä uskaliaasti erilaisia kukkakuvioita. Myös kahden hyvinkin erilaisen kuosin yhdistäminen on pian äärimmäisen trendikästä.

– Koko asu voi olla kukallinen päästä varpaisiin. On paljon hameita ja kahta kuosia yhdistellään ahkerasti keskenään, Niitti maalailee.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Teksti: Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja