Huippustylisti Jenni Haukion tyylistä: Asukokonaisuudet kävisivät myös vanhemmalle naiselle

Huippustylisti Teri Niitti pureutui presidentti Sauli Niinistön puolison, Jenni Haukion tyyliin ja kertoi oman näkemyksensä Haukion yllä nähdyistä asukokonaisuuksista.

Jenni Haukion, 34, klassisen yksinkertaisen tyylin arvioi huippustylisti Teri Niitti. Niitin mukaan presidentti Sauli Niinistön puolison asuvalinnoissa on havaittavissa sekä vahvuuksia että heikkouksia.

Haukion pukeutumistyyli on klassinen ja tasaisen varma. Joku näkee tyylin turhan varovaisena kun toinen luottaa Haukion pukeutuvan aina varman päälle. Huippustylisti antoi oman arvionsa Haukion tyylistä.

Ikä ei ole pukeutumisen raamattu

Haukio pukeutuu hyvin konservatiivisesti, mutta Niitti muistuttaa, että ikää on turha katsoa, kun miettii jollekin sopivaa asukokonaisuutta.

– Se on mielestäni väärin ajateltu. Pukeutumiseen vaikuttaa enemmän persoona kuin ikään katsominen, Niitti toteaa.

Niitin mukaan Haukion klassinen tyyli on hyvin turvallinen valinta. Stylisti uskoo, että uusi asema presidentin puolisona tuo paineita myös pukeutumisen suhteen.

– Kun kyseessä on kuitenkin tämä uusi asema ja ikäero josta on paljon puhuttu, niin hän turvautuu konservatismiin, Niitti toteaa.

Stylistin mukaan olisikin turhaa korostaa Niinistön ja Haukion 29 vuoden ikäeroa entisestään. Niitti kaipaisi kuitenkin piristystä Haukion tyyliin. Asiantuntija kokee, että useat Haukion yllä nähdyt asukokonaisuudet pukisivat myös vanhempaa naista.

– Hän pukeutuu ehkä vähän tarpeettoman ikääntyneesti. Samat asukokonaisuudet kävisivät myös vanhemmalle naiselle, Niitti arvioi.

Niitin mukaan on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon myös asema, jossa Haukio tästä päivästä alkaen edustaa Suomea Niinistön rinnalla.

– Sitä pukeudutaan tilanteen, aseman statuksen ja toisten ihmisten odotusten mukaan, Niitti muistuttaa.

Haukiosta suomalaisen suunnittelun airut?

Niitti toivoo, että Haukion yllä nähtäisiin tulevaisuudessa entistä enemmän suomalaisten suunnittelijoiden kädenjälkeä.

– Kun kysymys on edustamisesta, voisi hän hyvännäköisenä ja hyvävartaloisena julkisuudessa olevana naisena toimia suomalaisen suunnittelun jonkinnäköisenä airueena, Niitti toivoo.

Asiantuntija toivoo, että Haukio tutustuisi suomalaisten vaatesuunnittelijoiden työn tuloksiin. Niitti uskoo, että suomalaissunnittelijoiden mallistoista löytyisi Haukiolle upeasti istuvia asukokonaisuuksia.

– Suomesta löytyy kuitenkin asiallista ja edustavaa suunnittelua. Sellaista olisi kiva nähdä hänen päällään enemmän, Niitti muistuttaa.

Musta, valkoinen ja harmaa pukevat Haukiota

Luonto on lähellä Haukion sydäntä ja tämä näkyy vahvasti hänen asukokonaisuuksissaankin. Presidentin puoliso on erityisen mieltynyt mustaan, valkoiseen ja harmaaseen väriin. Niitin mielestä tuttu väriskaala pukee Haukiota hyvin.

Stylisti toivoisi kuitenkin sitä, että Haukio pyrkisi yhdistelemään vahvoihin mieliväreihinsä kirkkaita yksityiskohtia. Muodin ammattilainen toivoisi Haukion nojautuvan vanhaan tyylikikkaan.

– Jotta yksityiskohdat eivät näyttäisi yksinäisiltä tai viime hetkellä vetäistyiltä, kannattaa kokeilla sellaista perinteistä tyylikikkaa, että yksityiskohdan kanssa samaa väriä on myös esimerkiksi korussa tai kengissä. Silloin kokonaisuus näyttää harkitulta, Niitti vinkkaa.

Stylisti toivoo Haukion panostavan jatkossa asusteisiin.

– Panostaisin siihen, että hänellä olisi yksi tai kaksi hyvää asustetta, Niitti toteaa.

Muodin ammattilainen tietää kokemuksesta, että tulevat kuusi vuotta Niinistön rinnalla jättävät jälkensä myös Haukion tyyliin.

– Tässä tapahtuu aina sellaista hioutumista, Niitti kertoo.

Huippustylisti päivittäisi Haukion kampausta

Niitin mukaan Haukion hiustyylin päivittäminen toisi hänen olemukseensa nuorekkuutta. Lennokkaampi kampaus olisi pirteä lisä presidentin puolison klassiseen tyyliin.

– Kampaus on hänen kohdallaan kenties eniten vanhentava tekijä, Niitti toteaa.

– Esimerkiksi linnan juhlissa hänellä oli todella lennokas ja lyhyt kampaus, Niitti muistelee.

Niitti näkee, että eloisa Haukio kantaisi rennomman ja nuorekkaamman kampauksen upeasti.

– Hänellä on plussana se, että hänellä on todella eloisat kasvot ja silmät, Niitti huomioi.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja