Huippumalli, jonka nimi oli enne

Korealais-afroamerikkalaiset sukujuuret omaava Chanel Iman on 175 senttinen ja 50-kiloinen huippumalli. Chanelin suosion on sanottu ennustavan mustien mallien uutta tulemista.

Kuva: Getty Images, Megan Gaynes

Kuva: Wireimages/All Over Press

Vaikka äidillä ei ollut aavistustakaan, että lapsesta tulisi joskus malli, hän nimesi lapsensa Coco Chanelin ja malli Iman Abdulmajidin mukaan. Mallin puuhat olivat kuitenkin jo lapsena Chanelin haaveissa. Alalle Chanel pääsi 13-vuotiaana, kun mallitoimisto buukkasi pitkän ja hoikan tytön. Tyylitietoisesta äidistä China Robinsonista tuli Chanelin tuki ja turva. Hän matkustaa yhä Chanelin mukana ja pitää huolen, ettei tytär tutustu mallipiirien pimeään puoleen.

Kuva: Wireimages/All Over Press

Kiireisetkään muotiviikot eivät saa Chanelia uupumaan. "Rakastan kiirettä", malli on kertonut. Menestyksensä salaisuudeksi hän nimeää omana itsenään olemisen. Äiti China sen sijaan sanoo, että ihmiset pitävät Chanelista, sillä hän on yhtä aikaa sekä viaton että oikea ammattilainen.

Kuva: Wireimages/All Over Press

Kuva: Wireimages/All Over Press

Viime syksynä Chanel esiintyi Milanon muotiviikoilla yhdeksässä näytöksessä. Mukana oli kovia nimiä, kuten Gucci, Versace ja Dolce & Gabbana. Chanelin suosion on sanottu ennustavan mustien mallien uutta tulemista.

Etnisiä malleja on nähty catwalkeilla viime aikoina vain vähän. Chanel toivookin, että olisi itse näyttämässä hyvää esimerkkiä siitä, että lavoilla nähtäisiin jatkossa enemmän tummaihoisia. Chanel muistelee, että aikoinaan hänen uraansa helpottivat Tyra Banksin ja Imanin kaltaiset etniset supermallit.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähteet: Tyra Banks Show, Model Profile: Chanel Iman

Kuvat: Getty Images, Wireimages/All Over Press

Lue myös:

    Uusimmat