Huippukokki sisustaa tyylillä - Top Chefin kompakti koti

Top Chef –tittelin voittaneen Teemu Laurellin yksiössä on kompakti keittiö ja selkeä sisustus.

– Kaikki vain osui kohdalleen, analysoi Top Chefiksi kruunattu Teemu Laurell vaatimattomasti voittoaan.
– Vientiä on nyt joka suuntaan, eikä tätä kaikkea oikein vielä käsitäkään, hän summaa.

Nuoren huippukokin päätä ei huimannut, vaikka kilpakumppaneina oli konkareita ravintola-alan huipulta. – Pidän edelleen yhteyttä muihin kilpailijoihin, joista varsinkin Krisse (Kristian Perkola) sekä Jouni (Michelin-kokki Jouni Toivanen) ovat mahtavia tyyppejä.

Nousujohteinen ura

Laurellin työkaveri LasseLindström hävisi täpärästi finaalitaistossa kollegalleen. – Lasse on hieno persoona. Olemme tosi hyvissä väleissä, eikä hän katkeroitunut koitoksesta tippaakaan, Laurell vakuuttaa.

Laurellilla ei omien sanojensa mukaan ole liiemmin lukupäätä, mutta käsillä tekeminen on kiehtonut aina.

– Köksäntunneilla heräsi kiinnostus kokkaamiseen ja Perhon ravintolakoulun jälkeen urani onkin ollut nousujohteinen. Heti valmistumisen jälkeen pääsin huippukeittiöihin, kuten Fishmarketiin ja Demoon, Laurell kertaa.

Kompakti poikamiesboksi

Kotikaupunkiinsa Raumaan Laurell ei kaipaa, vaikka rakkaus lätkäjoukkue Lukkoa kohtaan sykkiikin suurena.

– Muutin Helsinkiin vuonna 2005 ja olen kotiutunut tänne hyvin. Lapsuudenkodissani Raumalla oli toki nykyistä enemmän tilaa, mutta muuten se on vähän liian pieni paikka minulle.

Tätä nykyä Laurell asuu siskonsa entisessä vuokra-asunnossa Helsingin kantakaupungissa. – Sijainti on hyvä ja kämppä kiva, vaikka neliöitä onkin vain 25. Top Chefistä saamani 55-tuumainen televisio saattaa olla asuntooni hieman liioiteltu, hän nauraa.

– Keittokomero on toimiva, vaikken juuri kokkaakaan kotona. Sen sijaan vessa voisi olla isompi, sympaattinen kokki toivoo. – Tärkein keittiövälineeni on atulat eli pihdit, jos veitsiä ei saa laskea lukuun.

Polkupyörät parhaalla paikalla

Saunaa tai parveketta Laurellilla ei ole, mutta ei hän niitä tunnu kaipaavankaan. Hallitsevana tekijänä on seinillä komeilevat polkupyörät – onhan huippukokki myös intohimoinen pyöräilijä.

– Minulle on tärkeää, miltä kodissani näyttää ja siinä mielessä tykkään kyllä sisustaa, hän sanoo. – Jostain kumman syystä olen aina tykännyt punaisesta, vaikka muuten suosinkin musta-valkoista linjaa. Kodinkoneeni ovat tietysti punaisia.

– Tyylini on selkeä. Liikaa tavaraa ei saa olla, Laurell ynnää.

Ehkä joskus ulkomaille

Ulkomaille muutto ei ole poissuljettu vaihtoehto, ja itse asiassa Laurell olikin lähellä vaihtaa osoitteensa Berliiniin. – Työsopimus oli jo tehty, kun rakkaus tuli väliin ja jäin koti-Suomeen. Sittemmin lempi laantui, hän harmittelee. Berliinin ohella hän voisi kuvitella asuvansa vaikkapa Australiassa.

– Jos joku mielenkiintoinen pesti siunaantuisi, voisin muuttaa muualle. Tällä hetkellä kuitenkin viihdyn työssäni, G.W. Sundmanssissa kokkaava hurmuri toteaa.

Teksti ja kuvat: Katja Nykänen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja