Huippuajan juossut Annimari Korte harmittelee tuulisia olosuhteita – "Olin ihan valmis juoksemaan ennätyksen"

1:41
Annimari Korte harmitteli kovaa vastatuulta.

Annimari Korte jatkoi vahvaa virettään, kun hän voitti Lahden GP-kisojen 100 metrin aitajuoksun ajalla 12,80. Kisan aikana puhaltanut vastatuuli saattoi pilata jopa mahdollisen Suomen ennätyksen.

Korte oli keskiviikkona jälleen omaa luokkaansa. Jo viime viikolla oman Suomen ennätyksensä tuntumaan juosseen Kortteen odotettiin yltävän jopa Suomen ennätykseen, mutta vastatuulessa juostun kisan aika oli lopulta 12,80.

Korte on tyytyväinen juoksuunsa, mutta olosuhteet olisivat voineet olla paremmatkin.

– Ei se huono ollut. Harmittaa tuo vastatuuli. Jos noin kovaan vastaiseen pystyn juoksemaan 12,80, uskon, että myötäiseen olisi tullut ennätys. Olin tänään ihan valmis juoksemaan ennätyksen. Uskon, että se olisi tullut, jos olisi ollut myötäinen, Korte summaa kisaa MTV Urheilulle.

Korte on takonut tasaisesti tällä kaudella alle 13 sekunnin aikoja. Vahvat otteet lupailevat hyvää myös ensi vuoden arvokisojakin ajatellen.

– On tosi hyvä, että pystyn tasaisesti juoksemaan alle 13. Noilla ajoilla pääsee arvokisoissakin pitkälle, jos vastatuuleen pystyy tällaisia juoksemaan, Korte hymyilee.

Korte on harjoitellut viime viikkoina ahkerasti. Harjoitukset ovat olleet kovatasoisia ja fyysisesti vaativia, mutta tästä eteenpäin harjoitukset kevenevät hieman. Kuntohuippu on asetettu elokuulle.

– Tämä on ensimmäinen viikko, kun ollaan siirrytty nopeuskestävyydestä nopeuteen. Emme ole vielä herkistelleet ja levänneet kunnolla. Turun viikolle Paavo Nurmi Gamesiin ja Kalevan kisoihin tähtään huippukuntoa, Korte sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja