Mainos

Huimat hinnat huvipuistoissa – näin paljon maksaa perheen hurvittelu

Huvipuistot houkuttelevat lapsiperheitä kesäisin, mutta monet vanhemmat kauhistelevat sisäänpääsy-, ranneke- ja ateriahintoja. MTV3 vertaili kotimaisten huvipuistojen hinnoittelua tenttaamalla puistojen johtajia. Laskimme yhteen nelihenkisen perheen kulut (rannekkeet sekä hampurilaisaterian jokaiselle). Rannekkeet on ostettu ovelta - ei siis ennakkoon - ja hampurilaisaterioista on laskettu jokaisen huvipuiston kohdalla keskiarvoinen hinta.

Linnanmäki

Suomen suurin huvipuisto, Helsingin Linnanmäki, poisti sisäänpääsymaksun kokonaan vuonna 2003. Päätös osoittautui kannattavaksi, sillä kyseinen vuosi oli menestys vailla vertaa.

– Moni tulee Linnanmäelle ihan vain kävelemään ja aistimaan tunnelmaa, kehaisee Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen. Huvipuistojen hinnoittelupolitiikan vertailusta Räikkösellä on selkeä näkemys.

–Muut huvipuistot eivät ole Linnanmäen kilpailijoita, me kilpailemme lähinnä Helsingin muiden ajanviettopaikkojen kanssa. Muiden huvipuistojen kanssa tehdään kyllä yhteistyötä, Räikkönen kertoo.

Linnanmäen hinnat/henkilö:

– sisäänpääsy maksuton

– aikuisten ranneke 37 €, lasten (alle 120 cm) ranneke 28 €, iltaranneke 23 €

– hampurilaisateria 7-10 €

Yhteensä: 164 euroa

Särkänniemi

Tampereella sijaitseva Särkänniemen huvipuisto vetää kävijöitä mukavaan tahtiin ja kuluvana kesänä huvipuiston yhteyteen avattiin maailman ainoa Angry Birds Land. Särkänniemen alueella on huvipuistolaitteiden lisäksi mahdollisuus käydä esimerkiksi Näsinneulassa ja Sara Hildénin taidemuseossa, jolloin sisäänpääsymaksu on pakollinen kaikille yli neljävuotiaille.

– Joka vuosi pohditaan, olisiko ilmainen sisäänpääsy parempi ratkaisu, mutta esimerkiksi jo taidemuseon vuoksi halutaan pitää jonkinlainen pääsymaksu, toteaa Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Jos Särkänniemeen ostaa rannekkeen, kuten esimerkkiperheemme, ei aluelippua joudu maksamaan.

Särkänniemen hinnat:

– sisäänpääsy/aluelippu 10 € (sisältää pääsyn alueelle, taidemuseoon ja Näsinneulaan)

– aikuisten ranneke 35 € (ennakkoon ostettuna 33 €), lasten ranneke 29 € (alle 120 cm, ennakkoon ostettuna 27 €), alle 4-vuotiaat 19 €

– hampurilaisateria 7-8 €

Yhteensä: 158 euroa

Tykkimäki

Itäisessä Suomessa huvipuistonnälkäiset kesänviettäjät suuntaavat Kouvolan Tykkimäkeen. Helsinkiläisen mäki-kaimansa tavoin myös Tykkimäki on tullut toimeen ilman erillistä sisäänpääsymaksua, joka poistettiin jo vuosikymmen sitten. Yhteistyö Linnanmäen kanssa on tuonut entisiä helsinkiläislaitteita Tykkimäen asiakkaiden käyttöön. Härveleiden ja vekottimien ohella Kouvolan ylpeydessä voi nautiskella myös eläinfarmin, taikaesitysten ja torstaisten livemusiikkiesitysten annista.

– Meillä käy ennen kaikkea lapsiperheitä paljon. Mitä hintavertailuun tulee, niin Tykkimäki pärjää kyllä varmasti sillä saralla, me haluamme pitää hinnat alhaalla, sanoo huvipuiston toimitusjohtaja Sakari Pasanen.

Tykkimäen hinnat:

– ilmainen sisäänpääsy

– aikuisten ranneke 31 € (S-etukortilla 29 €), lasten ranneke 25 € (alle 120 cm, S-etukortilla 23 €)

– hampurilaisateria 7-8 €

Yhteensä: 142 euroa

Wasalandia

Maamme läntisellä puolella sijaitsee Vaasan kaupunki, josta löytyy huvipuisto Wasalandia, jonka välittömässä läheisyydessä on myös vesipuisto Tropiclandia. Wasalandian tämänvuotinen erikoisuus on huokea hinnoittelu.

– Sisään alueelle ei pääse ilman maksua, mutta se maksu onkin sitten halpa ja sisältää rannekkeen. Ainoastaan 3D-leffateatteriin on erillinen maksu, muutoin huvipuistoalue on vapaasti käytettävissä. Tähän varsinaiseen lomasesonkiaikaan ollaan panostettu ja tarkoitus olisi sulkea tältä kesältä elokuun alussa, mutta jos tulee oikein kauniita kelejä, niin mahdollisesti ollaan pidempäänkin auki, kertoo Wasalandian johtaja Tuomas Luukkonen.

Wasalandian hinnat:

– sisäänpääsy 12 € (sisältäen rannekkeen)

(– 3D-elokuvateatteri 4 €, erillismaksu myös Tropiclandian puolelle)

– hampurilaisateria 10 €

Yhteensä: 88 euroa

Powerpark

Pohjanmaalla sijaitseva Powerpark perii sisäänpääsymaksun rannekkeettomilta kävijöiltä. Toimitusjohtaja Mikko Kiviluoma ei usko, että sisäänpääsymaksulla on vaikutusta kävijämääriin, jotka ovat tasaisessa nousussa.

- Olemme pärjänneet ihan hyvin. Joka vuosi tulee uusia laitteita ja puisto kasvaa hirmuista vauhtia. Meille tulee koko ajan uusia kävijöitä, jotka eivät ole käyneet täällä aikaisemmin.

Kiviluoman mukaan huvipuiston reviiri on laajentunut, ja Powerparkkiin saavutaan kaikkialta Suomesta, myös pääkaupunkiseudulta.

Powerparkin hinnat

- sisäänpääsy: aikuiset 7 €, alle 15-vuotiaat lapset ja eläkeläiset 5 €, alle 2-vuotiaat ilmaiseksi, toukokuussa puistoon on sisäänpääsymaksu vain avajaisissa

- aikuisten ranneke 32 €, lasten ranneke (alle130 cm) 21 € (rannekkeet sisältävät sisäänpääsyn)

- hampurilaisateria 6 €

Yhteensä: 130 €

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.