Huikea temppu! Suomalainen superlupaus debytoi 18-vuotiaana Serie A:ssa – sai kehuja Italiassa

Suomen jalkapallon suurlupauksiin laskettava Niklas Pyyhtiä teki Serie A -debyyttinsä maanantai-iltana Bolognan ottelussa Napolia vastaan.

Viime kesänä espoolaisen Hongan riveistä Italian Serie A:han ja  Bolognaan siirtynyt Niklas Pyyhtiä on vilahdellut muutamia kertoja edustusjoukkueen kokoonpanossa yllättäen jo tällä kaudella.

Turkulaistaustainen Pyyhtiä ei kuitenkaan ollut saanut peliminuutteja päävalmentaja Sinisa Mihajlovicilta vielä ennen maanantai-iltaa.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja pääsi vihdoin irti Napoli-ottelun 72. minuutilla. Peliaikaa kertyi siten yhteensä 22 minuuttia lisäaika mukaan laskettuna.

Pyyhtiä täytti 18 vuotta vasta syyskuussa, joten debyyttiä Italian pääsarjatasolla voidaan pitää merkkinä lahjakkuudesta sekä siitä, että hän on kehittynyt pelaajana Italiassa.

Pyyhtiä vaihdettiin kentälle Napolin johtaessa 2–0. Ottelu päättyi samoihin lukemiin.

Italiassa pitkän pääsarjauran pelannut ja tällä hetkellä Serie B:n seuraa Regginaa edustava keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj raportoi Twitterissä Pyyhtiän saaneen esityksestään kehuja italialaisilta selostajilta.

Hetemaj myös onnitteli Pyyhtiää Serie A -debyytistä. Hän itse ylitti viime kaudella 300 pääsarjaottelun rajapyykin Italiassa.

Vasenjalkainen Pyyhtiä säväytti kotimaan kentillä pallollisella taidollaan, potkutekniikallaan ja hyökkäyspään pelinäkemyksellään.

Pyyhtiä on pelannut viime vuosina alle 19-vuotiaiden ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueissa, mutta A-maajoukkueessa nuorukaista ei vielä ole nähty.

Lue myös:

    Uusimmat