Mainos

Huhtamäki Van Leer luopuu teollisuuspakkauksista

Huhtamäki Van Leer myy teollisuuspakkausryhmänsä amerikkalaiselle Greif Brothers -yhtiölle. Kauppahinta on noin 620 miljoonaa dollaria eli noin 4,4 miljardia markkaa. Hinta ylittää ennakko-odotukset. Huhtamäen teollisuuspakkausten liikevaihto oli viime vuonna yli 5 miljardia markkaa.

Huhtamäki Van Leer on jo pitkään etsinyt ostajaa teollisuuspakkaustoiminnoilleen. Yhtiön tavoite on keskittyä kuluttajapakkaustoimintaan. Yhtiö muuttaa samalla nimensä takaisin pelkäksi Huhtamäeksi. Teollisuuspakkausten myynnin myötä Huhtamäestä häviää noin 30 prosenttia koko liikevaihdosta. Kuluttajapakkausostojen kautta konsernin liikevaihto nousee tänä vuonna kuitenkin noin 14 miljardiin markkaan. Tällä alalla Huhtamäki tähtää globaaliin kasvuun Tavoitteet ovat kovat varsinkin Yhdysvalloissa, josta Huhtamäki on kuukauden sisällä ostanut kaksi pakkausalan yritystä.

Huhtamäen toimitusjohtaja Timo Peltola sanoo, että yhtiö ei aio lähiaikoina suorittaa uusia yritysostoksia vaan se keskittyy aiempien ostosten synergiaetujen hyödyntämiseen. Peltolan mukaan Huhtamäen tämänvuotiset yrityskaupat ovat tuottaneet 600 miljoonaa euroa yhtiön kassaan. Raha on tarkoitus käyttää Huhtamäen velkojen vähentämiseen.

Huhutamäki alensi tänään myös tulosarviotaan tälle vuodelle. Yrityskaupat ja raaka-aineiden kohonneet hinnat ovat kolhineet yhtiön tulosta niin, että sen arvioidaan nyt yltävän vain viimevuotiselle tasolle.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.