Mainos

Huawei täräytti: "Maailman nopein puhelin kilpailijoita halvemmalla"

Kiinalainen teknologiayhtiö Huawei on julkistanut Barcelonan MWC-mobiiliteknologiamessuilla kaksi Ascend D Quad -älypuhelinmallia. Puhelimissa hyrrää Huawein itse kehittämä neliydinprosessori.

Huawei pyrkii siirrollaan haastamaan kilpailijoidensa kärkiluokan älypuhelimet.

PC World kertoo verkkosivuillaan, että pääasiassa halpapuhelinten saralla toiminut Huawei on osoittanut MWC-tapahtumassa haluavansa kilpailla mm. Applea, HTC:tä ja Samsungia vastaan.

Ascend D Quad ja Ascend D Quad XL on kumpikin varustettu Android 4.0 -käyttöjärjestelmällä. Niissä on 4,5 tuumainen tarkkaresoluutioinen näyttö ja teräväpiirtovideoita tallentava kahdeksan megapikselin takakamera.

Ascend D Quadissa on pienempi akku ja se on täten Ascend D Quad XL -mallia ohuempi.

Huawei ei ole ilmoittanut uutuuspuhelimiensa hintoja, mutta yhtiön mukaan ne tulevat olemaan 20-50 prosenttia kilpailevia tuotteita halvempia.

Alkuvaiheessa puhelimet tukevat vain 3G yhteyksiä, mutta LTE-versiot tulevat tämän vuoden aikana.

Huawein kärkiluokan puhelimet toimivat joko 1.2GHz tai 1.5 GHz -kellotaajuudella. Huawein mukaan Ascend D Quad -mallit ovatkin maailman nopeimpia puhelimia.

Huawei kertoo kiinnittäneensä runsaasti huomiota myös akun kestoon. Lyhyt akkukesto on ollut Huawein mukaan ollut monien nykyisten älypuhelimien kompastuskivi.

Akun säästämiseksi Huawein uutuusprosessorit käyttävät vähemmän virtaa silloin kun käyttäjä ei tee kännykällä raskasta laskentaa vaativia tehtäviä.

Huaweilta kerrotaan, että yhtiöltä on tulossa myös neliydinprosessorilla varustettu tabletkone. Ascend D Quad -puhelimet tulevat myyntiin Euroopassa tämän vuoden toisella neljänneksellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.