Mainos

HS: Tulli pysäytti VPS:n tummaihoiset pelaajat satamassa – jatkotoimetkin harkinnassa: "Ihan järjetöntä"

7:58
Videolla lauantain Tulosruutu.

Veikkausliigan VPS:n pelaajat joutuivat oudon tilanteen eteen, kun kuusi tummaihoista pysäytettiin Vaasan satamassa joukkueen tultua pelimatkalta Uumajasta. 

Helsingin Sanomat uutisoi, että Suomen Tulli pysäytti joukkueen tummaihoiset, mutta päästi muut pelaajat menemään. 

VPS:n kapteeni Sebastian Standvall kertoi tapauksesta Twitterissä. Hän kertoi, että Suomen Tullin työntekijät pysäyttivät "satunnaisesti" kaikki joukkueenjäsenet, joiden ihonväri ei ole valkoinen. 

– Itketti ja hävetti, hän kirjoitti. 

Strandwallin mukaan tullin työntekijät näyttivät ensin pysäyttävän kaikki VPS:n pelaajat, mutta lopulta he ottivatkin sivuun vain tummaihoiset pelaajat. 

Hänen mukaansa tullin työntekijät ilmoittivat, ettei muiden kannata jäädä seuraamaan tilannetta. 

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kertoi HS:lle, että pysäytettyjen joukossa olivat ulkomaalaisista Steven Morrissey, Alain Richard Ebwelle ja Xahne Reid. Suomen kansalaisista pysäytettiin Momodou Sarr, Fabrice Gatambiye ja Samba Sillah. 

Morrissey kertoi, että häneltä ei kysytty henkilöpapereita, koska tullivirkailijat tunnistivat hänet. Perusteita pysäytykselle ei kerrottu. 

Gatambiye kertoi HS:lle, että hän harkitsee kantelun tai rikosilmoituksen tekemistä. Pysäytetyillä pelaajilla on eri vaihtoehtoja reagoida: kantelu yhdenvertaisuusvaltuutetulle, oikeusasiamiehelle tai yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakuntaan. 

– Ihan järjetöntä, Gatambiye tiivisti tilanteen luonteen. 

Tullin valvontajohtaja Sami Rakshit kertoi HS:lle, että laivalla oli etsinnässä ollut tullin kohdehenkilö. Hänen mukaansa ulkopuoliselle ei kuulu kertoa, mitä he ovat tekemässä. Valvontajohtaja korosti, että pelaajille ei tehty tullitarkastusta, vaan heiltä kysyttiin ainoastaan henkilöpaperit. 

Kaikilla pysäytetyillä oli VPS:n edustusasu päällään. Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja