HS: Tiina Jylhä purkaa maskikaupat ja vaatii Huoltovarmuuskeskukselta kolmen miljoonan euron korvausta

Keskusrikospoliisi tekee esiselvityksen maskikauppafarssista – rikostarkastaja:"Petosrikos on yksi vaihtoehto" 3:49
Keskusrikospoliisi tekee esiselvityksen maskikauppafarssista – rikostarkastaja: "Petosrikos on yksi vaihtoehto"

Kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhän yritys on ilmoittanut Huoltovarmuuskeskukselle (HVK) purkavansa sen kanssa tehdyt suojamaskikaupat, kertoo Helsingin Sanomat.

Jylhä vaatii HS:n mukaan Huoltovarmuuskeskukselta lähes kolmen miljoonan euron korvausta menetetystä katteesta.

Huoltovarmuuskeskus tilasi talousrikostaustaiselta Jylhältä ja ulosottovelkaiselta yrittäjältä Onni Sarmasteelta noin 10 miljoonalla eurolla maskeja. Sittemmin kaupoissa on ilmennyt lukuisia ongelmia ja HVK on itsekin vaatinut kauppojen purkua tai osittaista purkua.

Sarmasteen maskeista tuli allergiaoireita, eivätkä ne soveltuneet sairaalakäyttöön. Sarmaste on ollut poliisin pidättämänä tutkinnassa, jossa poliisi tutkii kauppoihin liittyviä rikosepäilyjä. Jylhän juristi Kari Uoti on kertonut aiemmin, ettei Jylhä ole epäiltynä.

Kaupat Jylhän kanssa puolestaan jäivät kesken – varat jämähtivät virolaispankkiin rahapesuepäilyn takia. Sittemmin Uoti on kertonut HS:lle, ettei pankki enää epäile Jylhää.

Yli 2,5 miljoonaa euroa ennakkoa

Huoltovarmuuskeskus ehti lähettää Jylhän tilille ennakkona yli 2,5 miljoonaa euroa, mutta rahat ovat nyt takavarikossa turvaamistoimena, HS kertoo. Uoti kertoo lehdelle, että hän ja hänen päämiehensä pidättävät kyseisen maksun osana korvaussuoritusta. Jos loppusuoritusta ei saada toukokuun puoliväliin mennessä, he aikovat käynnistää oikeustoimet.

Jylhän yhtiön kaupan purkuperusteena on se, että kauppaa on mahdotonta toteuttaa Huoltovarmuuskeskuksen toimenpiteiden takia, HS kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat