HS: THL suosittelee ulkonaliikkumiskieltoa – tällaisia rajoituksia on mahdollisesti tulossa

11:22
Ministeri Kiuru väläyttelee nopeita toimia, mikäli sulkutila ei onnistu: "Sitten meillä ei ole työvälineissä enää kuin liikkumisvapauden rajoitukset"

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että hallitus alkaisi pikaisesti valmistella säädöksiä ulkona liikkumisen rajoittamiseksi.

Välttämättömiä tarpeita varten tapahtuvaa liikkumista tai ulkoilua lähipiirin kanssa ei Helsingin Sanomien tietojen mukaan rajoitettaisi.

THL:n lausunnon mukaan rajoituksia otettaisiin käyttöön alueilla, joilla koronavirus on levinnyt pahasti. Käytännössä tämä tarkoittaisi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueen keskuskuntaa tai -kuntia.

Rajoitukset olisivat voimassa ainakin kolme viikkoa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus valmistelee koko ajan mahdollisia ulkonaliikkumisrajoituksia, mutta hän ei perjantaina halunnut ennakoida, milloin toimivaltuuksia oltaisiin mahdollisesti ottamassa käyttöön.

Marinin mukaan valmistelua tehdään, jotta jos tarve näin järeisiin toimiin tulee, olisi valmistelu jo mahdollisimman pitkällä.

Marinin mukaan laajoja ulkonaliikkumiskieltoja ei kuitenkaan olisi tulossa ja kieltojen pitäisi olla alueellisesti rajattuja. Marin ei myöskään täsmentänyt, kuinka pitkään kestävistä rajoituksista mahdollisesti olisi kyse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja