HS: Taloyhtiö ajautui konkurssiin Helsingissä – harvinaisen tapauksen taustalla pariskuntien välinen riita

Helsingin Tapaninkylässä sijaitseva taloyhtiö on asetettu konkurssiin. Taustalla on osakkaiden välinen riita, joka on sotkenut pahemman kerran paitsi ihmissuhteet myös taloyhtiön raha-asiat. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat

Tapaus on koko Suomen mittakaavassa varsin harvinainen. Suomessa on 5 viime vuoden aikana asetettu konkurssiin kaikkiaan 6 taloyhtiötä.

Paritalon osakkaat riitautuivat taloyhtiön rahaliikenteen hoitamisesta alun perin vuonna 2012, jolloin taloyhtiön hallitus piti ylimääräisen yhtiökokouksen, johon osallistui 4 osakkaasta kuitenkin vain 2, eli toinen pariskunnista. Tämän pariskunnan mies oli myös taloyhtiön isännöitsijä.

Pariskunta päätti erottaa hallituksen puheenjohtajan, jota ei ollut kutsuttu paikalle. Myöhemmin pidettiin vielä toinen yhtiökokous, johon ei kutsuttu erotettua puheenjohtajaa ja tämän vaimoa lainkaan.

Vuoden 2013 lopussa tilanne sai uuden käänteen. HS kertoo, että yhtiökokous päätti antaa erotetulle puheenjohtajalle ja tämän vaimolle varoituksen. Heidän mukaansa vastikkeita ei ollut maksettu. Yhtiökokous uhkasi pariskuntaa kirjeitse heidän huoneistonsa haltuunotolla.

Lopulta riidan osapuolet haastoivat toisensa oikeuteen.

Helsingin käräjäoikeus arvioi, että yhtiön hallituksen puheenjohtajan erottaminen oli laiton. Päätös ei kuitenkaan ole lainvoimainen, sillä siitä on valitettu hovioikeuteen.

Vaikka riita jatkuu oikeudessa, syyskuussa taloyhtiö haettiin konkurssiin maksamattomien lakimiehen palkkioiden vuoksi. 

Lue myös:

    Uusimmat