Mainos

HS: Poliisiammattikorkeakoulussa taas uusi epäily seksuaalisesta häirinnästä – edellinen tapaus siirtynyt syyteharkintaan

Poliisiammattikorkeakoulussa selvitetään seksuaalisen häirinnän epäilyä, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan naisopiskelijat ovat tehneet ilmoituksia miesopiskelijan käytöksestä.

Ilmoitukset koskevat tätä lukuvuotta. Kyse on suullisesta ja fyysisestä häirinnästä. Poliisiammattikorkeakoulu ei kerro häirintää kokeneiden naisten määrää, mutta HS:n tietojen mukaan ilmoitusten tekijöitä on yhteensä neljä.

Kyseessä on toinen viime aikoina ilmi tullut häirintätapaus oppilaitoksessa. Esitutkintaa tehnyt syyttäjä tiedotti syyskuussa, että Poliisiammattikorkeakoulussa voimankäytön opettajana toiminutta ylikonstaapelia epäillään naisopiskelijoihin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä.

Epäasiallisen käytöksen epäillään tapahtuneen sekä virantoimituksessa että vapaa-aikana. Poliisi on pidätettynä virastaan.

Juttua tutkinut syyttäjä tiedottaa, että esitutkinta on nyt valmis ja ylikonstaapelia epäillään virka-aseman väärinkäyttämisestä ja kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta.

Alun perin rikosepäilyjä oli enemmän, mutta kolme epäiltyä seksuaalista ahdistelua vanhentui, ja kolmessa epäillyssä ahdistelutapauksessa mahdollisen rikoksen uhri ei esittänyt rangaistusvaatimusta.

Asia on syyteharkinnassa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja