Oras Tynkkynen ei lähde vihreiden puheenjohtajakisaan, ratkaisevana tekijänä läheisen vakava sairaus

Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen ei lähde vihreiden puheenjohtajakisaan. Hän kertoi asiasta Facebookissa.

Oras Tynkkynen sanoo kuitenkin olevansa käytettävissä puolueensa varapuheenjohtajaksi.

Tynkkynen kertoo harkinneensa asiaa hyvin tarkkaan.

– Olen miettinyt asiaa aamuin, illoin ja vähän öinkin – bussissa ja saunassa, lounaalla ja kävelyllä. Olen käynyt lukuisia keskusteluja tukijoiden ja läheisten kanssa. Kaikesta tutuilta ja vierailta saamastani tuesta ja kannustuksesta olen todella kiitollinen. Luottamuksen tuoma vastuu painaa.

Päätös ei ollut helppo, hän sanoo.

– Päätös ei johdu siitä, että suhtautuisin synkästi Vihreiden tulevaisuuteen. Päinvastoin olen vakuuttunut siitä, että Vihreillä on edessä valoisat näkymät, jos nyt otamme opiksi vaalitappion taustalla vaikuttavista syistä, uudistamme rohkeasti puoluetta ja teemme hartiavoimin töitä, Tynkkynen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Vaakakupissa painoi Tynkkysen mukaan ennen kaikkea kaksi asiaa.

– Ensinnäkin olen saanut seurata kahdeksaa Vihreiden puheenjohtajaa Satu Hassista alkaen. Tiedän vähän liiankin hyvin, miten vaativa ja kuormittava vastuu on. (…) Toiseksi tämänhetkinen elämäntilanteeni taipuu heikosti puheenjohtajan vastuisiin. Asun puolisoni kanssa kolmella eri paikkakunnalla, ja arjen kasassa pitäminen on melkoinen palapeli.

– Lopulta ratkaiseva tekijä on kuitenkin se, että läheiseni on vakavasti sairas. Se saa ymmärtämään rajallisen yhteisen ajan arvon. 

Tätä ennen kisaan ovat kertoneet lähtevänsä muun muassa kansanedustaja ja vihreiden eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö ja kansanedustaja Sofia Virta.

Tänään kansanedustaja Jenni Pitko kertoi, että hän ei hae vihreiden puheenjohtajuutta.

– Pitkän pohdinnan jälkeen tunnen, että minulla ei juuri tässä hetkessä ole tarvittavaa paloa tehtävään vaikka olen ollut otettu kaikista pyynnöistä hakea tehtävään, kirjoittaa Pitko sivuillaan.

Otsikkoa korjattu 21.4.2023 kello 11.20. Alkuperäisestä otsikosta saattoi tulla sellainen käsitys, että Tynkkynen olisi itse vakavasti sairas. Kyse on läheisen sairaudesta.

Päivitetty 21.4.2023 kello 15.59. Lisätty tieto, että kansanedustaja Jenni Pitko ei hae vihreiden puheenjohtajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat