HS: Koronakuolemien määrä Kiinan Wuhanissa voi olla 16 kertaa suurempi kuin virallisesti on ilmoitettu – vainajia jopa 42 000

Wuhan avattiin tänään 76 sulkupäivän jälkeen – paikalliset muistuttavat, että epidemia jatkuu edelleen 1:32
Wuhanin kaupunki avattiin 76 sulkupäivän jälkeen – paikalliset muistuttavat, että epidemia jatkuu edelleen

Koronapandemia sai alkunsa Kiinan Wuhanista. Helsingin Sanomien reportaasissa kerrotaan, kuinka alakanttiin ilmoitettuja kaupungin kuolleisuusluvut todennäköisesti ovat olleet.

HS:n mukaan omaiset ovat viimeinkin päässeet hakemaan koronavirukseen kuolleiden tuhkauurnia Wuhanissa. Jos ihminen kuoli virukseen kotonaan, suojapukuiset viranomaiset hakivat ruumiin pian pois ja vainaja poltettiin.

Tuhkauksia hoiti 7–8 krematoriota. Kiinalaisen Caixin-lehden mukaan yhteen niistä toimitettiin rekalla kahden päivän aikana yhteensä noin 5 000 uutta uurnaa. Lehden tiedot perustuvat kuljettajan kertomaan ja todisteena on myös valokuvia, HS kertoo.

Karu arvio

Caixin arvioi, että Wuhanissa saattaisi olla jopa 42 000 koronavirukseen kuollutta. Määrä on 16-kertainen virallisiin lukuihin verrattuna.

 Virallisten tilastojen mukaan Wuhanissa covid-19-tautiin oli keskiviikkoon mennessä kuollut 2 579 ihmistä. Moni uskoo, että se ei voi kerta kaikkiaan pitää paikkaansa, HS kertoo.

Kaupungin väkiluku on runsaat 11 miljoonaa.


Lue myös:

    Uusimmat