Mainos

HS: Johtajien ansiot vuosikymmenen ennätykseen – nämä ansaitsivat eniten

Helsingin pörssin isojen yhtiöiden johtajien ansiot ovat kivunneet vuosikymmenen ennätykseen, kertoo Helsingin Sanomat.

Toimitusjohtajien palkat ja bonukset kasvoivat vuonna 2014 viisi kertaa niin paljon kuin palkansaajien ansiot keskimäärin.

HS on vertaillut samojen 43 pörssiyhtiön toimitusjohtajien palkkakehitystä vuosina 2005-2014. Johtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät nyt ensi kertaa miljoonan euron rajan. Luvussa ovat mukana rahabonukset mutta eivät yhtiön osakkeina tai optioina maksetut kannustimet.

Palkka ja bonukset yhteen laskien suurimmat ansiot sai Sammon Kari Stadigh, jolle niitä maksettiin viime vuonna runsaat 3,6 miljoonaa euroa. Toisiksi eniten sai Nokian Rajeev Suri (2, 9 miljooonaa euroa) ja kolmanneksi eniten Nordean Christian Clausen (2,4 miljoonaa euroa).

Suurin peruspalkka luontaisetuineen oli viime vuonna Telia-Soneran Johan Dennelindillä (1,5 miljoonaa euroa) ja Nordean Christian Clausenilla (1,3 miljoonaa euroa).

Jos optio- ja osakepalkkiot otetaan mukaan, joukon keskimääräinen ansiotulo oli noin 1,3 miljoonaa euroa. Lisäeläkemaksut mukaan lukien huippujohtajien saama summa nousee jo 1,5 miljoonaan euroon.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.