HPK:n ja Lukon yksipuolisen näytöksen päätösminuutilla yllättävä tapahtumaketju – päävalmentaja Matti Tiilikainen tulistui: "Lukko oli ylivoimainen ja ylimielinen"

HPK-Lukko-ottelun viimeinen minuutti muuttui erikoiseksi – kaksi aikalisää 6-0-tilanteessa 3:21

Rauman Lukko murskasi jääkiekon SM-liigassa HPK:n keskiviikkona Hämeenlinnassa maalein 6-0. Ottelun päätösminuutin tapahtumat herättivät kummastusta.

Murskaavasti kamppailua johtaneen raumalaisseuran päävalmentaja Pekka Virta kutsui joukkueensa aikalisälle, kun pelikello näytti 59.06.

– Sanotaanko näin, että Lukko oli eilen (keskiviikkona) ylivoimainen ja ylimielinen, HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen kommentoi torstaina ottelun päätösminuutin tapahtumia MTV Urheilulle.

Tiilikaiselta ei siis Virralle ymmärrystä herunut, mutta joku muu saattaisi Virtaa ymmärtääkin.

Lukolla oli lopussa suojeltavana maalivahti Lassi Lehtisen nollapeli – kolmas perättäinen. Lehtinen on pitänyt maalinsa puhtaana nyt 215 minuuttia ja 11 sekuntia putkeen, kun Lukon puolustus piti loppuun saakka.

Aikalisää edeltäneessä vaihdossa HPK vyörytti kiekkoa raumalaisten päädyssä pitkään, ja Lukko joutui lyömään pitkän kiekon. Näin ollen pelaajia ei saanut vaihtaa, ja aikalisän tuoma lepotauko tuli tarpeeseen – vaikka viimeisen minuutin aikalisä 6-0-johtotilanteessa oudolta vedolta vaikuttikin.

Viimeisen minuutin erikoinen sävy sai jatkoa, kun Lukon aikalisän jälkeen seurasi vielä yksi pelikatko. Tuolloin Tiilikainen kutsui joukkonsa aikalisälle, vaikkei suuremmin enää ohjeita omilleen antanutkaan.

– Ajattelin sen käyttää, kun ei voinut enää haastaa, Tiilikainen tiivisti.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoo ajatelleensa aikalisää ottaessaan vain omaa joukkuettaan ja harmitteli, että hänen tekoaan pidettiin ylimielisenä.

– Harmitti jo illalla kun asiaa tulkittiin niin ja olisi pitänyt avata asia lehdistötilaisuudessa. En kai kuitenkaan 800 valmennetun pelin jälkeen ole ähäkuttimies, joka haluaisi lyötyä lyödä, Virta totesi MTV Urheilulle.

Sarjassa viimeisenä oleva HPK on hävinnyt viimeisestä kymmenestä ottelustaan yhdeksän. Lukko jatkaa sarjan kärjessä.