Hovi siirtyy nykyaikaan? Prinssin morsiamen ei enää tarvitse olla neitsyt

Vanhoilliseksikin väitetty kuningasperhe on sittenkin modernimpi kuin luullaan: prinssi Williamin morsiamen ei nimittäin tarvitse enää olla koskematon.

Huhtikuun 29. päivä 2011 avioon astuvat prinssi William ja Kate Middleton ovat kulkeneet yhdessä jo kahdeksan vuotta ja myös asuneet yhdessä. Toisin oli vuonna 1981, kun prinssi Charles nai kauniin Dianansa.

Tuolloin Dianan oma eno vakuutteli neidon olevan lähestulkoon neitsyt, ja hänen myös oletettiin pidättäytyneen kaikenlaisista seurustelusuhteista. Charles sen sijaan olisi kenties halunnut naida tyttöystävänsä Camilla Shandin, mutta hän ei ollut sovelias vaihtoehto useiden aiempien seurustelusuhteidensa vuoksi, kertoo huffingtonpost.com.

Kuten kaikki tarinaa seuranneet tietävät, vuosikymmeniä myöhemmin Charles sai Camillansa, ja tästä tuli virallisesti Cornwallin herttuatar.

Prinssi Williamin ja Katen yhteiseloon ei sen sijaan olla puututtu millään tavalla. Kuningasperhe on tainnut viimein päivittää käytöskoodinsa vastaamaan nykyisiä sosiaalisia normeja. Chicagolaisen yliopiston historioitsija Deborah Cohenin mukaan kuninkaallinen perhe on kenties oppinut kokemistaan skandaaleista ainakin sen, että mahdollisimman "normaali" käytös on heidän paras valttinsa.

– William on oman tiensä kulkija. Hän on määritellyt oman tilansa ja päättää, mitä haluaa tehdä ja koska, toteaa monarkiaan erikoistunut Dickie Arbiter.

– Se, että William ja Kate ovat seurustelleet kahdeksan vuotta, puhuu puolestaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Huffingtonpost.com

Kuva: Getty Images/AOP

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja