Mainos

Hotellialan Oscar Katajanokan hotellille - Johtaja: Jopa entiset vangit haluavat meille

Hotel Katajanokka palkittiin Suomen parhaana design-hotellina viikonloppuna Dohassa, Qatarissa järjestetyssä World Luxury Hotel Awards -gaalassa. Jopa entiset vangit tulevat Nokalle mielellään, kertoo hotellinjohtaja Eerika Rinne.

World Luxury Hotel Awards myöntää vuosittain tunnustuksia maittain, maanosittain ja maailmanlaajuisesti. Kilpailussa palkitaan ansioituneita luksushotelleja, jotka kykenevät erinomaiseen palvelutasoon.

– Palkinto on erittäin tärkeä, sillä se vahvistaa meille, että olemme oikealla tiellä. Hotel Katajanokalla alkaa mittava uudistus ensi vuoden alussa, jolla haluamme varmistaa että talo on jatkossakin myös tuotteen ja puitteidensa puolesta Helsingin lifestyle- ja designhotellien kärkipäässä, sanoo hotellinjohtaja Eerika Rinne MTV:lle.

Vuodesta 2006 lähtien järjestetty World Luxury Hotel Awards on maailmanlaajuisesti arvostetuimpia hotellialan tunnustuksia, ns. hotellialan Oscar-gaala. Voittajat valitaan vuosittain yli tuhannen hotellin ja lomakohteen joukosta.

Suomalaisista hotelleista palkittiin myös Kemin LumiHotelli Bespoke Luxury Experience -sarjan parhaana, jonka lisäksi LumiHotelli oli maakohtaisessa sarjassa paras ekohotelli.

Palvelu ja puitteet oltava kunnossa

Kilpailuun valittavien hotellien ja lomakohteiden odotetaan täyttävän kriteerit erinomaisista puitteista ja huippupalvelusta.

– Isoimmat satsaukset on tehty henkilöstön viihtyvyydessä, sitouttamisessa ja ohjaamisessa parhaan mahdollisen palvelukokemuksen luomiseksi. Puitteet ja tuote ovat erittäin tärkeitä, mutta eniten painoarvoa tuomaristo asettaa nimenomaan palvelulle. Nokalla on viihdytty aina hyvin; jopa entiset vangit kertovat, että Nokalle oli aina kiva tulla, kertoo Rinne MTV:lle.

World Luxury Hotel Awards -tunnustukset perustuvat hotellivieraiden antamiin ääniin sekä tuomariston valintaan. 

Vankilahistoria vetovoimana

Vankilahotellien trendi maailmalla on ollut kasvussa. Ruotsin Karlstadissa sijaitseva Hotel Bilan on neljän tähden hotelli, joka ennen vanhaan toimi Värmlannin lääninvankilana. Muita tunnettuja vankilahotelleja ovat mm. The Liberty Hotel Yhdysvalloissa, Protea Hotel Breakwater Lodge Etelä-Afrikassa, Langholmen Hotell  Ruotsissa. Myös esim. Slovenian Ljublajanassa on vankilaan rakennettu Hostel Celica.


– Vankilamenneisyytemme on tärkeä, oleellinen vetovoimatekijä ja liikuttava voima. Nokka on toiminut hotellina vuodesta 2007 eli ensi vuonna 10 vuotta. Ajan patina ja talon vankilahistoria näkyy, mutta ei teemapuistomaisesti, vaan pienissä yksityiskohdissa; aamiaisen peltilautaset- ja mukit, valokuvataulut entisajan Katajanokasta huoneiden seinillä, vankilan historiasta kertovat sermit käytävillä jne., sanoo Rinne. 

Vankka historia yhdistettynä designiin

Katajanokan hotelli remontoitiin vanhan Helsingin lääninvankilan tiloihin. Vankila toimi vuosina 1837-2002. Vangit muuttivat Vantaan vankilaan vuonna 2002 kun Nokka lopetti vankilatoimintansa. Talo toimi vastaanottokeskuksena kaksi vuotta.

Vankilassa oli 164 selliä, jotka olivat kooltaan 8 neliötä. Hotellissa huoneet on rakennettu yhdistämällä 2-3 selliä.
Talossa ei vankila-aikana ollut vesiputkia kuin alakerrassa, eli selleissä toimittiin ämpärivessoilla.  

– Muutos vanhasta vankilasta moderniksi lifestyle-hotelliksi maksoi 15 miljoonaa euroa, joten purkaminen olisi tullut halvemmaksi.

Katajanokalla ovat istuneet tuomiotaan mm. Suomen viides presidentti Risto Ryti, kirjailija Hella Wuolijoki ja viimeinen Suomessa teloitettu nainen Martta Koskinen. Myös ns. Volvo Markkanen istui tuomiotaan Katajanokalla. Hotellissa on yhä kellarityrmä, jota esitellään suomeksi ja englanniksi mm. kauhujen kävelyllä (Helsinki Horror Walk). Hotellista löytyy myös yhä yksi selli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.