VPS jyskytti europeleihin: "Tämä on jotain ihan käsittämätöntä"

Katso tästä, miten VPS sinetöi paikkansa Konferenssiliigan karsintoihin.

Vaasan Palloseura kaatoi espoolaisen Hongan miesten jalkapalloliigan eurolopputurnauksen finaalissa yhteismaalein 2–0. Edellisen kerran Vaasassa pelattiin europelejä kuusi vuotta sitten kesällä 2017, jolloin VPS selvisi Eurooppa-liigassa toiselle karsintakierrokselle.

Vaasalaisseura on ehtinyt hakea välillä vauhtia myös sarjaporrasta alempaa, kunnes palasi viime kaudeksi takaisin jalkapalloliigaan ja nappasi tällä kaudella kymmenen vuoden tauon jälkeen SM-pronssia.

Vaasalaisten europaikka irtosi käsittämättömällä 17 ottelun mittaisella tappiottomalla putkella, joka alkoi 1. heinäkuuta. Näistä 17 ottelusta vaasalaiset voittivat peräti 16. VPS voitti eurolopputurnauksen molemmat finaaliottelut lukemin 1–0. Vaasassa sunnuntaina pelatun toisen osaottelun ainoan maalin iski Jevgeni Bashkirov.

– Tämä on jotain ihan käsittämätöntä, mitä olemme tänä vuonna tehneet. Tämä on jotain sellaista, jota ei pitäisi meidän kokoiselle seuralle tapahtua, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela sanoi.

– Meidän joukkueemme sisälläkään ei välttämättä täysin ymmärretä tätä temppua.

SM-mitalin ja europaikan myötä VPS:ssä kääntyy uusi sivu. Muun muassa urallaan 11 kautta vaasalaisseuraa edustanut Sebastian Strandvall päätti pelaajauransa sunnuntain kamppailuun. Hän pääsi kentälle ottelun lopussa.

Honka pettyi kahdesti

Honka on pelannut europelejä viimeisen neljän vuoden aikana kolmesti, mutta ensi vuonna espoolaiset jäävät niiden ulkopuolelle.

Honka pelasi aiemmin tällä kaudella myös Suomen cupin finaalissa, jossa Ilves kaatoi espoolaiset lukemin 2–1 ja eteni cupin voittajana Konferenssiliigan karsintoihin.

Honka ei pystynyt hyödyntämään kumpaankaan tilaisuuttaan tarttua paikkaan eurokentillä.

– Olisimme ehkä kaivanneet tänään ensimmäisen maalin, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara huokasi.

– Lopussa ei bensa riittänyt, kun tuli pieniä vaivoja ja kaikenlaisia vastoinkäymisiä. Se söi parhaan terän. Ehkä nämä ovat kuitenkin enemmän selittelyjä.

Lue myös:

    Uusimmat