Mainos

Homoilta-ohjelma sai eroamaan kirkosta ennätystahtiin - Seta ja Yle hämmästelevät

Ylen Ajankohtaisen kakkosen homoilta-ohjelma on saanut ennätysmäärän ihmisiä eroamaan kirkosta.

Eroakirkosta.fi -sivuston mukaan kirkosta erosi eilen 2633 jäsentä, mikä ohitti edellisen ennätyksen yli 1500:lla. Yhden päivän aikana erottiin enemmän kuin koko heinäkuun aikana. Poikkeuksellista eronneissa oli myös naisten kasvanut osuus ja keskimääräistä korkeampi ikä.

Seksuaalista tasavertaisuutta ajavan Seta-järjestön puheenjohtaja Outi Hannula pitää reaktiota yllättävänä. Hänen mukaansa samaa keskustelua on käyty jo parikymmentä vuotta, mutta toisaalta ohjelmassa päästiin avioliittoon ja perhekäsitykseen liittyvien uskonnollisten argumenttien yli.

- Oli hyvä, että siirryttiin puhumaan siitä, mitä homokammo on esimerkiksi urheilussa ja kouluissa, Hannula sanoo.

Myös Ajankohtaisen kakkosen teemaillan toimitussihteeri Taina Kanerva yllättyi.

- Reaktiot eivät ehkä syntyneet niinkään kiihkeästä keskustelusta, vaan siitä, että aihe on intiimi ja se koskettaa ihmisten perusarvoja, Kanerva pohtii.

Hänen mukaansa kaksituntinen keskustelu mahdollistaa väitteiden avaamisen syvällisesti. Kanerva uskoo, että katsoja löytää laajasta osallistujajoukosta arvoiltaan samankaltaisen ihmisen, jonka puolelle asettua.

Teemaillasta tuli nettihitti

Ajankohtaisen kakkosen teemailta lähetettiin tiistaina ja se oli ensimmäisellä puoliskollaan kaikkien kanavien katsotuin ohjelma keskimäärin 415 000 katsojalla. Määrä on teemaillalle kuitenkin keskitasoa.

Netissä ohjelma on saanut tähän mennessä yli 30 000 katsojaa, kun tavallisesti ajankohtaisohjelmalla on verkossa muutamia tuhansia katsojia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.