Mainos

Homoilta-ohjelma on vuoden journalistinen teko

Bonnierin Suuren journalistipalkinnon saajat on julkistettu. Palkinnot jaettiin jälleen kolmessa sarjassa.

Vuoden Journalistiksi valittiin toimittaja Jarmo Luuppala Iltalehdestä. Vuoden juttu -sarjassa palkittiin YLEn reportaasi "Pitkät jäähyväiset" ja vuoden parhaana journalistisena tekona palkittiin suuren kohun herättänyt Ajankohtaisen kakkosen Homoilta-lähetys.

Vuoden journalistinen teko

YLEn Ajankohtaisen kakkosen Homoilta-teemailta viime lokakuussa nosti esiin yhä tabuina pidettyjä asioita.

Homoilta sysäsi liikkeelle vilkkaan keskustelun paitsi seksuaalisten vähemmistöjen asemasta myös kirkkoon liitetyn arvomaailman merkityksestä tämän päivän suomalaisille. Myöhemmin homokeskustelu on laajentunut keskusteluksi arvoliberaalista ja arvokonservatiivisesta Suomesta.

Teemaillan suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat juontaja Salla Paajanen, käsikirjoituksentekijä Jyrki Richt, projektin vetäjä Reeta Kivihalme ja toimitussihteeri Taina Kanerva.

Vuoden Journalisti

Jarmo Luuppala on sitkeästi yhteiskunnan epäkohtia esille nostava journalisti, joka on tuonut lehdelleen lukuisia uutisvoittoja.

Hänen juttunsa paljasti muun muassa *Karjaalla ja Karkkilassa työskennelleen valelääkärin ja johti lääkäreiden valvontajärjestelmän ja potilasturvallisuuden parantumiseen. (HUOM! Katso *korjaus jutun lopussa.)

Lisäksi Luuppala on vuoden aikana kertonut mm. Suomeen pesiytyneestä kansainvälisestä paritusringistä, liian täyteen ahdetuista vankiloista ja kansanedustajien poissaolojen määristä.

Vuoden juttu

Toimittaja Tiina Merikannon reportaasi YLEn Ajankohtaisessa kakkosessa kertoi Alzheimerin tautia sairastavan Maire Suojasen ja hänen miehensä taistelusta vääjäämättömästi etenevää tautia vastaan.

Dokumentissa seurattiin pariskunnan elämää yli kymmenen vuoden ajan. Lopputuloksena oli ainutlaatuinen kuvauspariskunnan tuskasta, turhautumisesta ja kuolemanodotuksesta, mutta myös yhteisistä onnistumisista, lämmöstä ja rakkaudesta.

*KORJAUS: Aikaisemmin tässä jutussa väitettiin valelääkärin työskennelleen Lohjalla. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan hän toimi Karjaan ja Karkkilan terveyskeskuksissa. Tuomionsa valelääkäri sai kuitenkin Lohjan käräjäoikeudessa.

(MTV3)

Vuoden juttu: Pitkät jäähyväiset:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Vuoden journalistinen teko: Homoilta:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.