Holmén yhdeksäs MM-maratonilla, voitto Kenian Kibetille

Suomen Janne Holmén onnistui varsin mainiosti yleisurheilun Osakan MM-kilpailujen ensimmäisessä lajissa lauantaina. Holmén sijoittui miesten maratonilla yhdeksänneksi. Mestaruuden valtasi Kenian Luke Kibet selvällä erolla muihin.

Kibetin voittoaika oli 2.15.59. Holmén suoriutui maaliin ajassa 2.19.36. Suomen toinen edustaja Francis Kirwa keskeytti.

Toiseksi sijoittui Qataria edustava entinen kenialainen Mubarak Hassan Shami ajalla 2.17.18. Kolmanneksi ehätti Sveitsin Viktor Röthlin ajalla 2.17.25.

Kisan kärjessä ei nähty suuryllättäjiä. 24-vuotias voittaja Kibet kuului kisan suursuosikkeihin. Hän repäisi eroon lähimmistä uhkaajistaan 30 kilometrin paikkeilla. Holmén puolestaan piti yllä suhteellisen tasaista vauhtia ja paransi sijoitustaan juoksun edetessä.

Maratonkilpailu käytiin Osakan kaupunkialueella vaativissa olosuhteissa. Lämpötila juoksun aikana oli noin 27-30 astetta ja ilman kosteusprosentti noin 65.

Kestävyysjuoksun miesten ykkösmaalle Kenialle Kibetin voitto maratonin MM-kisoissa oli ensimmäinen sitten vuoden 1987, jolloin Douglas Wakiihuri nappasi voiton Rooman kisoissa.