Hollantilaishakkeri väittää päässeensä sisään Donald Trumpin Twitter-tilille – olisitko itse arvannut tämän presidentin salasanan?

Hollantilainen ”eettinen hakkeri” väittää päässeensä kirjautumaan Yhdysvaltain presidentin Twitter-tilille, uutisoi De Volkskrant -sanomalehti

Lehden mukaan hollantilainen tietoturvatutkija Victor Gevers kertoo onnistuneensa pääsemään sisään presidentti Donald Trumpin tilille viime viikolla. 

Lehti kertoo nähneensä hakkerin ottamat kuvankaappaukset siitä, kun hän oli kirjautuneena Trumpin Twitteriin. Lehden mukaan hollantilaiset asiantuntijat pitävät hakkerin väitettä uskottavana.

Presidentin onneksi hakkerin tarkoitusperät olivat hyvät: hän ilmoitti itse Yhdysvaltoihin löytämästään aukosta Trumpin tietoturvassa. 

Aluksi vastausta ei kuulunut, mutta pian hän kertoi saaneensa yhteydenoton Yhdysvaltain tiedustelupalvelusta asian tiimoilta. Häntä oli kiitetty tiedon tuomisesta ilmi.

Ei omaperäisin salasana

Geversin päästyä Trumpin tilille hän pystyi esimerkiksi lukemaan presidentin yksityisviestejä, vaihtamaan profiilikuvan tai jakamaan tilapäivityksen yli 87 miljoonalle seuraajalle.

Miten it-ekspertti pääsi tilille sisään? Yksinkertaisesti kokeilemalla eri salasanoja, hän väittää.

Geversin mukaan Trumpilla ei ollut kaksivaiheista tunnistautumista käytössään, eikä palvelu mennyt lukkoon, vaikka hän syötti aluksi neljä kertaa väärän salasanan.

Viidennellä kerralla tärppäsi, kun hakkeri syötti salasanan ”maga2020!”

Kerta ei ollut Geversille ensimmäinen: hän väittää olevansa yksi kolmesta hakkerista, jotka pääsivät viimeksi käsiksi Trumpin tiliin jo vuonna 2016 salasanan arvaamalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja