Hollanti aikoo sallia eutanasian kuolemansairaille alle 12-vuotiaille

Hollannin hallitus on hyväksynyt suunnitelmat sallia eutanasia kuolemansairaille 1–12-vuotiaille lapsille, kertoo BBC.

Hollannin terveysministeri Hugo de Jonge sanoo, että päätös vähentää kuolemansairaiden lasten ”toivotonta ja kestämätöntä kärsimystä.”

BBC:n mukaan eutanasia on tällä hetkellä sallittu Hollannissa yli 12-vuotiaille lapsille lapsen ja vanhempien suostumuksella, ja alle vuoden ikäisille lapsille vanhempien suostumuksella.

De Jongen mukaan tutkimus puolsi säädöksen muuttamista niin, että myös 1–12-vuotiaat lapset voivat saada eutanasian. Tutkimuksen mukaan muutos vaikuttaisi vuodessa 5–10 lapseen.

Kuten yli 12-vuotiaiden lasten kohdalla, eutanasiaan vaaditaan vanhempien hyväksyntä ja kahden lääkärin täytyy hyväksyä toimenpide. Lisäksi potilaan kärsimyksen täytyy olla kestämätöntä ja päättymätöntä.

Asiasta on väännetty Hollannin hallituksessa kuukausia. Konservatiiviset kristilliset puolueet ovat vastustaneet esitystä voimakkaasti.

Eutanasia on ollut hollannissa laillinen vuodesta 2002. Vuonna 2014 Belgiasta tuli ensimmäinen maa, joka sallii lasten eutanasian kuolemansairaille lapsille vanhempien suostumuksella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja