Hjallis Harkimolle kävi lukihäiriöstä johtuva virhe täysistunnossa – ”Sehän meidän opetusministeri Anderssonia nauratti”

Hjallis Harkimo kertoo hauskan tarinan YouTube-uran aloittamisesta – lapset olivat skeptisiä uudesta aluevaltauksesta:"Kato minkä ikänen sä olet" 1:22
Hjallis Harkimo on myös kovan luokan tubettaja – kaikki lähti hetken mielijohteesta ja vedonlyönnistä, katso!

Hjallis Harkimon väärä termivalinta aiheutti naurahduksia kollegoissa eduskunnan täysistunnossa torstaina.

Hjallis Harkimo (Liik.) erehtyi puhumaan valmistuslaista valmiuslain sijaan eduskunnan täysistunnossa torstaina. Harkimo kommentoi tapausta perjantaina Twitterissa ja kertoi, että erehdyksen takana oli lukihäiriö.

– Eilen eduskunnassa vahingossa puhuin valmistuslaista kun olen lukihäiriöinen niin tulee virheitä vaikka paperissa luki valmiuslaki, Harkimo kertoi tviitissään.

Tviitissään Harkimo kritisoi virheestä johtuneita reaktioita. Harkimo sai osakseen naurahduksia opetusministeri Li Anderssonilta (vas.) Myös pääministeri Sanna Marin (sdp.) korjasi Harkimon virheen täysistunnossa heti vastauksensa aluksi.

– Sehän meidän opetusministeri Anderssonia nauratti. Vähän häpesin kun minulle naurettiin ja pääministeri vielä korjasi puhettani.

“Nauraminen ei tietenkään ole hyväksyttävää”

Pääministeri Sanna Marin ja opetusministeri Li Andersson esittivät molemmat pahoittelut Harkimolle Twitterissä. Pääministeri Marinin mukaan tarkoituksena oli vain täsmentää termiä, eikä aiheuttaa mielipahaa.

– Harmillista, jos olet kokenut asian näin. Omalta osaltani pyrin täsmentämään kyseessä olevan lainsäädännön, eikä siihen muuta liittynyt. Meille jokaiselle tapahtuu vastaavia tilanteita.

Opetusministeri Andersson pahoitteli myös reaktiotaan ja tarkensi, ettei lukihäiriölle tai oppimisvaikeuksille nauraminen ole hyväksyttävää.

 – Lukihäiriölle tai oppimisvaikeuksille nauraminen ei tietenkään ole hyväksyttävää eikä niin ollut tarkoitus. Sanoin itse asiassa vieressä istuvalle Henrikssonille että esitit erittäin tärkeän kysymyksen. Olen vilpittömästi pahoillani, että reaktioni saattoi tulkita tuolla tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat