Historiallinen matkustajakone Caravelle III pelastettiin Suomeen – tältä massiivinen kuljetusoperaatio näytti

4:00
Katso videolta, miltä historiallisen matkustajakoneen kuljetusoperaatio näytti!

Caravelle III -matkustajakone kuljetettiin eilen Tukholmasta Naantalin satamaan. Massiivinen operaatio onnistui neljän erikoiskuljetusrekan avulla. Katso yllä olevalta videolta, miltä koneen kuljetus näytti!

Kuljetettu matkustajakone on lentoyhtiö SAS:n käytössä 1970-luvulle saakka ja sen jälkeen se on maannut tyhjänpanttina Arlandan lentokentällä Tukholmassa. Konetta uhkasi romuttaminen, mutta Ilmailuyhdistys halusi pelastaa sen Suomeen.

Kyseessä on sama matkustajakonemalli, jolla Finnair aloitti suihkukoneaikakautensa 1960-luvun alussa. Tämän vuoksi koneella on historiallinen merkitys.

– 1960-luvun alussa mentiin suihkuaikakauteen ja samalla maailma kutistui, kun lentonopeudet kasvoivat. Myös lentomatkat kasvoivat, ei tarvinnut mennä niin monella pompulla Eurooppaan kuin aiemmin, kertoo Caravelle III -projektin tiedottaja Reino Myllymäki MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Ilmailumuseoyhdistys aikoo kunnostaa matkustajakoneen ja maalata sen Finnairin 60-luvun väreihin. Kone tulee esille Turun lentoaseman matkustajaterminaalin läheisyyteen.

Katso koko haastattelu ja näyttävä video koneen kuljetusoperaatiosta yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja