Historiaa tehneen lupauksen illasta hyytävä painajainen – Liverpoolin piina hellitti yhtäkkiä, pudotuspelit kutsuvat

Liverpool ja Napoli painelivat jalkapallon Mestarien liigan pudotuspeleihin E-lohkon kärkikaksikkona. Hallitseva mestari Liverpool voitti lohkovaiheen päätöskierroksella RB Salzburgin vieraissa 2–0, Napoli taas kurmootti lohkojumbo Genkiä kotonaan lukemin 4–0.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Genkin maalivahti Maarten Vandevoordtista tuli Mestarien liigassa historian nuorimpana debytoinut veräjänvartija, kun hän asteli tolppien väliin 17 vuoden ja 287 päivän iässä. Lupauksen illasta muodostui kuitenkin painajainen.

Vandevoordt hermoili pahoin heti kolmannella peliminuutilla. Hän tyri pallon kanssa saatuaan puolustukselta lyhytsyötön, ja väliin pääsi iskemään Napolin Arkadiusz Milik. Puolalainen iski isännät halvalla tavalla 1–0-johtoon.

Milik onnistui jo avausjaksolla hattutempussa. Toisen rysänsä hän teki Giovanni Di Lorenzon laatusyötöstä maalin eteen ja kolmannen rangaistuspotkusta. Pilkku tuomittiin, kun Vandevoordt kaatoi pystyyn pallon saaneen Napolin José Callejonin.


Napoli kaunisteli lukemia vielä toisella jaksolla yhdellä osumalla, kun Dries Mertens iski rankkarin häkkiin. Tämän pilkun joukkue sai Genk-puolustaja Casper De Norren käsivirheestä.

Keita ja Sahah iskivät

Salzburgin ja Liverpoolin välisessä ottelussa riitti vauhtia jo avausjaksolla, mutta maalihanojen aukeamista saatiin odottaa toiselle puoliskolle. Liverpoolin viimeistelytuska hellitti lopulta hetkessä, kun aiemmin Salzburgiakin urallaan edustaneet Naby Keita ja pienestä kulmasta viimeistellyt Mohamed Salah painoivat pallon rysään peräjälkeen 57. ja 58. minuutilla. Salahilla oli ollut muutamia huipputontteja jo ennen tätä.


Salzburgin 19-vuotias huippulupaus Erling Braut Håland oli osunut tätä ennen kaikissa viidessä Mestarien liiga -ottelussaan ja tehnyt kaikkiaan kahdeksan maalia. Nyt hänen putkensa kuitenkin katkesi itävaltalaisjoukkueen kauden viimeisessä Mestarien liiga -pelissä.

Liverpool voitti E-lohkon 13 pisteellä ja Napoli tuli toiseksi 12 pinnalla. Salzburgin loppusaldo oli seitsemän pistettä, ja lohkojumbo Genk jäi yhteen pinnaan.

Mestarien liigan tiistai jatkuu kuudella myöhäisillan ottelulla.

Mestarien liiga C Morella tällä viikolla:

AikaTiistai 10. joulukuutaOhjelmatiedot
22.00
Dortmund-Slavia Prahacmore.fi
22.00
Inter-BarcelonaC More Sport 2/cmore.fi
22.00
Lyon-Leipzigcmore.fi
22.00
Benfica-Zenitcmore.fi
22.00
Chelsea-LOSCcmore.fi
22.00
Ajax-ValenciaC More Sport 1/cmore.fi

Keskiviikko 11. joulukuuta
19.55Dinamo Zagreb-Manchester CityC More Sport 2/cmore.fi
19.55Shahtar Donetsk-AtalantaC More Sport 1/cmore.fi
22.00
PSG-Galatasaraycmore.fi
22.00
Club Brügge-Real Madridcmore.fi
22.00
Bayern München-Tottenhamcmore.fi
22.00
Olympiakos-Crvena zvezdacmore.fi
22.00
Leverkusen-JuventusC More Sport 1/cmore.fi
22.00
Atletico Madrid-Lokomotiv MoskovaC More Sport 2/cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat