Hirvimureke ja kyssäkaalimuhennos

Hirvimureke

  • 400 g hirvenjauhelihaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl smetanaa
  • 2 sipulia
  • 3 rkl sienisuolaa
  • 100 g savumuikkuja
  • 170 g pekonia
  • valkopippuria
  • öljyä paistamiseen
  • voita
  • Sienisuola:
  • hienonnettuja ja kuivattuja suppilovahveroiden jalkoja
  • sipulia
  • selleriä
  • porkkanaa
  • purjoa
  • sormisuolaa

Valmista sienisuola hienontamalla ainekset morttelissa. Kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi öljyssä. Jäähdytä. Mausta hirvenliha sienisuolalla ja valkopippurilla. Lisää smetana, kananmunat ja sipulit. Tarkista suola. Anna turvota hetki. Levitä foliolle voita. Lisää pekoniviipaleet folion päälle. Muotoile mureke tasaiseksi levyksi pekonin päälle. Asettele muikut keskelle ja rullaa tiiviiksi rullaksi folion sisään. Kypsennä mureketta uunissa 200°c:ssa n. 25-30 minuuttia.

Kyssäkaalimuhennos, paistetut suppilovahverot ja puolukkasurvos

  • 300 g suppilovahveroita
  • 3 rkl timjamia
  • 2 kyssäkaalia
  • 2-3 dl kermaa
  • ruohosipulia
  • voita
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl puolukoita
  • 2 rkl sokeria

Kuori ja lohko kyssäkaali. Kuullota kevyesti voissa. Mausta timjamilla, valkopippurilla ja suolalla. Anna freesaantua vielä hetki. Lisää kerma. Hauduta niin, että lohkot ovat rapean kypsiä. Lisää lopuksi hienonnettu ruohosipuli ja tarkista suola.

Poista suppilovahveroista jalat. Paista lakit voissa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Sokeroi puolukat ja survo.

Lue myös:

    Uusimmat