Hirven paahtopaisti, perunasalaatti ja Hunajalla maustettuja hedelmiä sabayonkastikkeen kera

Hirvenpaahtopaisti

  • 1 kg hirvenpaistia (tai ulkofileetä)
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • valkosipulia
  • rypsiöljyä

Hiero lihan pintaan öljyä ja ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla pannulla. Sekoita morttelissa suola, mustapippurit, timjami sekä murskattu valkosipuli ja hiero mausteseos paistin pintaan. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja kypsennä paistia 175 asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on n. 58 astetta. Ota paisti uunista ja kääri se folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile.

Perunasalaatti

  • 8-10 keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 hapokas omena
  • 2 suolakurkkua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • (kapriksia)
  • kastike:
  • 2 dl majoneesia
  • 1-2 tl raastettua piparjuurta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka sitruunamehua

Kuutioi perunat, omena ja suolakurkut sekä hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset salaatiksi. Sekoita majoneesiin mausteet ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Tarjoile paahtopaistin kera.

Hunajalla maustettuja hedelmiä sabayonekastikkeella

  • 1 appelsiini
  • 1 kypsä päärynä
  • viinirypäleitä
  • puolikas tuore ananas
  • 2 tl hunajaa
  • minttua.
  • sabayonkastike:
  • 3 keltuaista
  • 50 g tomusokeria
  • 3 rkl makeaa viiniä

Pilko hedelmät kauniiksi paloiksi ja mausta hunajalla. Mittaa kattilaan keltuaiset, sokeri ja 1 rkl viiniä ja vatkaa seos vaahdoksi vesihauteessa. Kun kastike alkaa saostua lisää loppu viini ja nosta kattila pois lämmöltä. Nosta kattila kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen ja vatkaa kastike viileäksi. Asettele hedelmät kauniisti lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta.

Reseptit: Henri Alen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat