Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hiivaleipä juurella

Myllyn Paras Oy
Myllyn Paras OyMyllyn Paras Oy
Julkaistu 10.03.2005 13:30(Päivitetty 08.12.2011 07:31)

Leivän voi leipoa myös itse kotona juureen ja saada näin ihania aromeja, joita käymisestä syntyy. Näin saadaan myös vaihtelua niin tärkeään jokapäiväiseen leipään. Tiesithän, että olisi terveellistä syödä 6 palaa leipää päivässä! Näin jäävät turhat hiilihydraattiherkut esim. karkit vähemmälle!

Hiivaleipä juurella

  • 3 isoa hiivaleipää
  • Juuri:
  • ½ l vettä
  • 30 g hiivaa (2/3 pkt)
  • 2 rkl siirappia
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja (360 g)
  • Taikina:
  • 2 tl suolaa
  • 30 g juoksevaa margariinia tai öljyä
  • n. 8 dl
  • hiivaleipäjauhoja (n. ½ kg)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva.

Lisää siirappi ja 6 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia.

Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa, voilla olla vaikka yön yli. Tee taikinajuuri tällöin kylmään nesteeseen.

Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipiä.

Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä.

Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista hiivaleipiä 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeiksi. Parasta tuoreena.

Vaihtelua leipään saat lisäämällä siihen rouheita, esim. kuidukas-leseseosta tai vaikkapa kuivattua suppilovahverorouhetta. Lisää ne jo juureen turpoamaan. Lisää tällöin hieman nesteen määrää.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Huijausvaroitus: Saitko tällaisen viestin "S-Pankilta"? Älä mene lankaan!Kiinalainen autovalmistaja yritti esitellä uuden katumaasturinsa voimaa – testi meni vaarallisella tavalla pieleenMitä hyötyä on auton maskipeitosta?Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihinMihin kumppanit katosivat somesta? Poikaystäviä moititaan nyt noloiksiErikoinen käänne Kristan juhlissa: Tuikkukupit räjähtelivät rikki yksi toisensa jälkeen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:45
    Verkkohuijaukset

    Huijausvaroitus: Saitko tällaisen viestin "S-Pankilta"? Älä mene lankaan!

  • 12:44
    Autot

    Kiinalainen autovalmistaja yritti esitellä uuden katumaasturinsa voimaa – testi meni vaarallisella tavalla pieleen

  • 12:02
    Auton varusteet

    Mitä hyötyä on auton maskipeitosta?

  • 09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

  • 07:59
    Seksi ja parisuhde

    Mihin kumppanit katosivat somesta? Poikaystäviä moititaan nyt noloiksi