Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hiivaleipä juurella

Myllyn Paras Oy
Myllyn Paras OyMyllyn Paras Oy
Julkaistu 10.03.2005 13:30
(Päivitetty 08.12.2011 07:31)

Leivän voi leipoa myös itse kotona juureen ja saada näin ihania aromeja, joita käymisestä syntyy. Näin saadaan myös vaihtelua niin tärkeään jokapäiväiseen leipään. Tiesithän, että olisi terveellistä syödä 6 palaa leipää päivässä! Näin jäävät turhat hiilihydraattiherkut esim. karkit vähemmälle!

Hiivaleipä juurella

  • 3 isoa hiivaleipää
  • Juuri:
  • ½ l vettä
  • 30 g hiivaa (2/3 pkt)
  • 2 rkl siirappia
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja (360 g)
  • Taikina:
  • 2 tl suolaa
  • 30 g juoksevaa margariinia tai öljyä
  • n. 8 dl
  • hiivaleipäjauhoja (n. ½ kg)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva.

Lisää siirappi ja 6 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia.

Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa, voilla olla vaikka yön yli. Tee taikinajuuri tällöin kylmään nesteeseen.

Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipiä.

Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä.

Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista hiivaleipiä 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeiksi. Parasta tuoreena.

Vaihtelua leipään saat lisäämällä siihen rouheita, esim. kuidukas-leseseosta tai vaikkapa kuivattua suppilovahverorouhetta. Lisää ne jo juureen turpoamaan. Lisää tällöin hieman nesteen määrää.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikeinMigreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksillaNämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki"Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoaTutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjäAlko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:09
    Kierrätys

    Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikein

  • 18:53
    Migreeni

    Migreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksilla

  • 17:05
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • 17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä