Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hiivaleipä juurella

Myllyn Paras Oy
Myllyn Paras OyMyllyn Paras Oy
Julkaistu 10.03.2005 13:30(Päivitetty 08.12.2011 07:31)

Leivän voi leipoa myös itse kotona juureen ja saada näin ihania aromeja, joita käymisestä syntyy. Näin saadaan myös vaihtelua niin tärkeään jokapäiväiseen leipään. Tiesithän, että olisi terveellistä syödä 6 palaa leipää päivässä! Näin jäävät turhat hiilihydraattiherkut esim. karkit vähemmälle!

Hiivaleipä juurella

  • 3 isoa hiivaleipää
  • Juuri:
  • ½ l vettä
  • 30 g hiivaa (2/3 pkt)
  • 2 rkl siirappia
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja (360 g)
  • Taikina:
  • 2 tl suolaa
  • 30 g juoksevaa margariinia tai öljyä
  • n. 8 dl
  • hiivaleipäjauhoja (n. ½ kg)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva.

Lisää siirappi ja 6 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia.

Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa, voilla olla vaikka yön yli. Tee taikinajuuri tällöin kylmään nesteeseen.

Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipiä.

Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä.

Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista hiivaleipiä 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeiksi. Parasta tuoreena.

Vaihtelua leipään saat lisäämällä siihen rouheita, esim. kuidukas-leseseosta tai vaikkapa kuivattua suppilovahverorouhetta. Lisää ne jo juureen turpoamaan. Lisää tällöin hieman nesteen määrää.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässäSaitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiiniaTutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneilleTämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä

  • 10:13
    Verkkohuijaukset

    Saitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!

  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • 06:53
    Ikääntyminen

    Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä