Mainos

Hiilivirta uuden musiikkitalon johtoon

Helsingin uuden musiikkitalon johtaja on valittu.

Helena Hiilivirta on valittu Helsingin musiikkitalon johtajaksi. Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin musiikkitalon hallitus päätti valinnasta kokouksessaan tänään. Hiilivirta, 51, siirtyy Musiikkitalon johtoon Ylen musiikkipäällikön tehtävistä syyskuun alussa.

-Helena Hiilivirran erityisiä vahvuuksia ovat hyvin monipuolinen ja pitkäaikainen musiikkielämän tuntemus sekä laajat kansainväliset kontaktit, summaa hallituksen puheenjohtaja Satu Simpanen-Ahlgren.

Hallituksen päätös Hiilivirran valinnasta oli yksimielinen.

Diplomisellisti ja humanististen tieteiden kandidaatti Helena Hiilivirta on aiemmin työskennellyt muun muassa Lahden kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin intendenttinä. Vuodesta 2000 lähtien hän on ollut Yleisradion musiikkipäällikkö.

Aluksi suunnittelujohtaja

Musiikkitalon johtajan titteli on aluksi suunnittelujohtaja, joka vastaa sekä talon toiminnan suunnittelusta rakennusaikana että pääkäyttäjien taiteellista toimintaa täydentävän muun toiminnan suunnittelusta. Talon pääkäyttäjät ovat Sibelius-Akatemia, Radion sinfoniaorkesteri ja Helsingin kaupunginorkesteri.

Talon valmistuttua suunnittelujohtaja on tarkoitus nimetä toimitusjohtajaksi, joka vastaa yhtiön taiteellisen toiminnan, liiketoiminnan ja kiinteistötoiminnan johtamisesta. Talon on määrä valmistua syksyllä 2009.

Musiikkitalon johtajaksi haki 12 henkilöä. Hiilivirran kanssa toiselle kierrokselle pääsi yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.