Mainos

Hiihtokeskusten hissit kehnossa kunnossa

Suomen hiihtokeskusten hissikanta on vanhentumassa nopeasti. Hiihtohissien remontointi onkin yksi hiihtokeskusten tulevaisuuden haasteista.

- Suomessa on suhteellisen vanha hissikanta. Modernit hissit ja mukavat hissit, jotka lisäävät asiakasmukavuutta, ovat varmasti sellaisia, mitä tässä tulevaisuudessa tullaan näkemään myös meidän hiihtokeskuksissa, sanoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa hiihtokeskukset ovat jo pitkään panostaneet laadukkaisiin hisseihin sekä asiakkaiden kokonaisvaltaiseen viihtymiseen.

- Esimerkiksi siirtyminen paikasta toiseen on siellä tehty helpoksi, Tollet valaisee.

Tolletin mukaan muun muassa lämpiävät tuolihissit saattavat olla tulevaisuutta myös Suomessa.

- Myös istuinten pehmikkeet sekä tuulikuomut lisäävät hissien käyttömukavuutta. Lisäksi mattohissit lapsille ja siirtymäreiteille takaavat sen, että suksilla ei tarvitse enää tampata paikasta toiseen, Tollet listaa.

Koululaisten hiihtolomat ovat alkamassa tänään. Tolletin mukaan lomakauden merkitys on hiihtokeskusten taloudessa hyvin suuri. Erityisesti etelän hiihtokeskuksissa se voi olla jopa 20 prosenttia koko tilikaudesta.

- Isoissa matkailukeskuksissa puhutaan noin 10 prosentin osuudesta koko tilikaudesta.

Kuluva talvi on ollut hiihtokeskuksille erittäin hyvä.

- Jo tässä vaiheessa sesonki on tehty 40 prosenttia viime vuoden tuloksesta, vaikka vilkkain sesonki on vasta alkamassa, Tollet sanoo.

(MTV3)

Katso Sari Tolletin ja Talma Ski Oy:n Esa Pihlajaniemen haastattelu: (Huomenta Suomi 18.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.