HIFK:n huima vire jatkui Ville Peltosen juhlapelissä – punapetojen sisältä kantautuu hienoa viestiä

Maalikooste: HIFK - Ässät 4:56
Videolla HIFK-Ässät-ottelun maalikooste.

HIFK petrasi asemaansa jääkiekon Liigan keskikastissa, kun se löi Ässät kotihallissaan 3–0. HIFK onnistui nyt jo kymmenennessä peräkkäisessä ottelussa pistesaalistuksessa, samalla porilaisten neljän pelin mittainen voittoputki katkesi.

– Ei millään saatu esitystä sellaiseksi, että oltaisiin jotain ansaittu. Ei missään vaiheessa saatu kunnolla haastettua HIFK:ta, Ässien vastuuvalmentaja Karri Kivi harmitteli.

Alku sujui HIFK:lta kuin unelma ja avausjaksosta muodostui yksi sen kauden parhaista eristä. Näppärä syöttö Iiro Pakariselta maalin takaa ja Roni Hirvoselta laidasta avittivat Kristian Vesalaisen ja Julius Nättisen viimeistelemään isännille 2–0-johdon alta seitsemän minuutin.

HIFK-luotsi Ville Peltosen sadas päävalmentama liigapeli sujui jatkossakin helsinkiläisten komennossa, mutta siitä iso ansio kuului loistotorjuntoihin venyneelle maalivahti Roope Taposelle.

Helsinkiläiset pääsivät vieraitaan useammin hakemaan maalia ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaamisessa porilaiset pärjäsivät tasavertaisesti.

Taposelle, 21, kyseessä oli kauden kolmas nollapeli ja jo kahdeksas peräkkäinen peli, jossa hän urakoi aloitttavana vahtina.

– Hyvät on fiilingit ja jengissä buugi. Tuntuu, että kaikilla on itseluottamus korkeammalla, kun vertaa alkukauteen, HIFK:n Taponen myhäili.

Lue myös:

    Uusimmat