HIFK:lta näyttävä jatkoaikaratkaisu – SM-liigassa todella ruma murskatappio

Janne Pesonen huomioi: HIFK:n ovela kikka kolkutteli sääntöjen rajapintaa 1:47

Jääkiekon SM-liigassa lauantain kierroksella ohjelmassa oli seitsemän ottelua.

Illan herkkupala käytiin Raumalla, missä Lukon ja HIFK:n ottelussa nähtiin monenlaisia käänteitä.

Lukko karkasi parhaimmillaan jo 3–0-johtoon. HIFK kavensi, minkä jälkeen tunteet roihahtivat, kun vieraiden hyökkääjä Joonas Rask ja Lukon Matthew Abt heiluttivat nyrkkejä.

HIFK nousi toisessa erässä rinnalle ja meni jo johtoon. Lukko tasoitti kolmannessa erässä Sebastian Revon illan toisella osumalla.

HIFK nappasi isomman pistepotin, kun se teki komean kuvion heti jatkoajan alkuhetkillä. Tähtihyökkääjä Jori Lehterä hiipi ovelasti vaihtoon, minkä jälkeen Kristian Vesalainen karkasi läpiajoon. Vesalainen veivasi kiekon verkkoon ja näin HIFK:lle 5–4-voitto.

Jutun yläreunan videolla analyysi HIFK:n voittomaalista.

Kierroksen rumin murskatappio nähtiin Porissa, missä Ässät vei pahemman kerran KalPaa. Ässät oli lopulta parempi lukemin 6–0.

Isäntien tehomiehenä loisti Leevi Viitala, joka nakutti pisteet 3+2.