HIFK:lle karu kohtalo: joutuu luovuttamaan huippuottelun SM-liigassa!

HIFK joutuu luovuttamaan tiistain kotiottelunsa Kärppiä vastaan jääkiekon SM-liigassa kokoonpano-ongelmien vuoksi.

Koronavirushuolien kanssa painineen HIFK:n vaikeudet jatkuvat jääkiekon SM-liigassa. HIFK on ilmoittanut, ettei se saa jalkeille riittävää kokoonpanoa tiistain SM-liigan kotiotteluun Kärppiä vastaan, joten helsinkiläiset joutuvat luovuttamaan ottelun.

SM-liigassa sovittujen poikkeussääntöjen mukaan koronakaranteenin ajalta ottelut voidaan perua, mutta karanteeniajan jälkeen edessä on ottelun luovuttaminen, jos pelaaminen ei ole mahdollista. 

SM-liigan hallituksen 15. maaliskuuta kokouksessaan sopimien sääntöjen mukaan luovutustapauksessa ottelusta merkitään 1-0-voitto toiselle osapuolelle. Sääntöjen mukaan joukkue voi luovuttaa ottelun ainoastaan lääkärin ilmoittamasta painavasta syystä ilman muita seuraamuksia.

HIFK:n joukkueessa todettiin 14. maaliskuuta koronavirustartunta ja joukkue asetettiin karanteeniin. Karanteenin aikana tehdyissä uusissa testeissä paljastui useita uusia tartuntoja. Vaikka alkuperäinen karanteeni päättyi 27. maaliskuuta, on osa joukkueesta yhä sivussa.

– HIFK:n lääkärin tämän hetken arvion mukaan saamme riittävän määrän pelaajia takaisin kokoonpanoon ensi viikon lopulla. Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä ja siksi emme pysty osallistumaan ensi tiistain otteluun, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo SM-liigan tiedotteessa.

SM-liigan runkosarjassa toisena oleva HIFK on pelannut viimeksi 13. maaliskuuta, kun se voitti vierasottelussa SaiPan.

Lue myös:

    Uusimmat