HIFK erotti valmentajat - Suhonen tilalle

Helsingin IFK on erottanut koko valmennusjohtonsa. Uudeksi päävalmentajaksi nousee Alpo Suhonen.

Liigajoukkueen hallitus päätti myöhään illalla vapauttaa tehtävistään valmennuskolmikon Heikki Mälkiän, Timo Blomqvistin ja Jari Kaarelan. HIFK on valinnut uudeksi päävalmentajaksi Alpo Suhosen.

HIFK päätti vaihtaa valmennusjohtoa, kun joukkue hävisi viime lauantaina liigajumbolle SaiPalle kotonaan 0-7. Erottamispäätöksen perusteena on tyytymättömyys HIFK:n peliesitykseen ja sarjasijoitukseen. HIFK haluaa vielä taistella pudotuspelipaikasta, perustellaan päätöksessä. HIFK erotti myös viime kaudella kesken sarjaa valmentajansa. Tuolloin lähtöpassit sai valmentaja Ismo Lehkonen.

Uusi valmentaja Alpo Suhonen on viimeksi valmentanut SM-liigassa HPK:ssa kaudella 1997-98. Suhonen valmensi myös Jokereita kaudella 1993-94, mutta hän sai kesken kauden potkut. Viimeksi Suhonen on valmentanut NHL:n Chicago Blackhawk -joukkuetta. Suhonen palasi kuitenkin kotimaahan kesken kauden sydänvaivojen vuoksi.

- Meidän mielestämme Alpo oli näistä mahdollisuuksista selkeästi kokenein valmentaja, joka sopii tähän tilanteeseen. Tämä ei ole normaali tilanne, josta valmentaja pääsee luomaan ja synnyttämään joukkuetta. Hän tulee täysin uuteen tilanteeseen, kommentoi HIFK:n toimitusjohtaja Pentti Matikainen Suhosen valintaa.

Helsingin IFK:lla ja Alpo Suhosella on heti tänään näytönpaikka Espoossa Bluesia vastaan pelattavassa paikalliskamppailussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat