Mainos

Hewlett-Packard yllätti hyvällä tuloksella

Maailman toiseksi suurin tietokonevalmistaja Hewlett-Packard yllätti analyytikot odotettua selvästi vahvemmalla osavuosituloksella. HP kertoi tehneensä 390 miljoonan dollarin (386 miljoonan euron) nettotuloksen lokakuussa päättyneellä vuosineljänneksellä.

Nettovoiton saavuttaminen oli merkittävä saavutus, sillä HP fuusioitui toukokuussa toisen tietokonevalmistajan Compaqin kanssa. Fuusiohyödyt näkyivät näin nopeammin kuin osattiin odottaa, mikä on voitto HP:n kovaa arvostelua osakseen saaneelle pääjohtajalle Carly Fiorinalle.

HP:n ja Compaqin yhteenlaskettu nettotappio viime vuoden vastaavana aikana oli 505 miljoonaa dollaria. Yhtiön nousuun vaikutti 651 miljoonan dollarin kustannusten leikkaus. HP on mm. ennättänyt irtisanoa 12 500 työntekijää, kun tavoite oli 10 000 työntekijän vähennys lokakuun loppuun mennessä.

Ensi vuoden loppuun mennessä HP tavoittelee yhteensä 17 900 työntekijän leikkausta. HP:n tuotteista parhaat katteet tulivat tulostimista. Sen sijaan Fiorina varoitti, että mikrotietokonemarkkinat pysyvät heikkoina.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.